język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Dania główne

Gnocchi dyniowe

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 400 g ziemniaków, 400 g puree z dyni (polecamy np. dynię hokkaido), 70 g mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2...
Przygotowanie: Przygotowanie dyniowych gnocchi rozpoczynamy od ugotowania ziemniaków i przeciśnięcia ich przez praskę. Do tego dodajemy puree...
Czytaj więcej

Calzone

30.11.-0001 50 minut 2 osoby
Składniki: 500 g mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 250 ml mleka, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki...
Przygotowanie: Przygotowanie ciasta do calzone rozpoczynamy od wykonania zaczynu. W tym celu podgrzewamy połowę mleka (ale uwaga – ma być ciepłe,...
Czytaj więcej

Frittata

30.11.-0001 25 minut 2 osoby
Składniki: 6 jaj, 1 mała cebula, garść świeżego lub mrożonego szpinaku, duża łyżka szczypiorku, garść zielonego groszku, 1 ząbek...
Przygotowanie: Przygotowanie frittaty rozpoczynamy od rozmieszana jaj z mlekiem i przyprawami, dodajemy do tego połowę startego sera Parmigiano...
Czytaj więcej

Lasagne alla Bolognese

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 200 g płatów makaronu lasagne Agnesi, 150 g sera Parmigiano Reggiano. Sos beszamelowy: 500 ml mleka, 50 g masła, 50 g...
Przygotowanie: Przygotowanie lasagne rozpoczynamy od starcia na tarce marchewki, przeciśnięcia przez praskę czosnku oraz pokrojenia w drobną...
Czytaj więcej

Pizza marinara

30.11.-0001 60 minut 2 osoby
Składniki: Ciasto na pizzę 600 g mąki do pizzy Riscossa, 200 ml ciepłej wody, 25 g świeżych drożdży, łyżeczka soli. Sos...
Przygotowanie: Odlewamy połowę odmierzonej wody i rozkruszamy w niej drożdże (woda powinna być ciepła, ale nie gorąca). Odstawiamy zaczyn...
Czytaj więcej

spaghetti alla puttanesca

28.07.2020 20 minut 4 osoby
Składniki: 300 g makaronu spaghetti Agnesi, 3 ząbki czosnku, pomidory w puszce Cirio, 4 filety anchois 4 łyżki oliwy Salvadori, garść...
Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozpoczynamy od rozgrzania oliwy i wrzucenia na nią przeciśniętego...
Czytaj więcej

Pappardelle z pancettą

08.01.2020 30 minut 4 osoby
Składniki: 300 g boczku pancetta lub innego boczku 2 pory 400 ml śmietany tłustej, najlepiej 30-36% tłuszczu 1 łyżka oleju lub masła 3...
Przygotowanie: 1. Umyć pory, przekroić na pół i jasną część pokroić w talarki. 2. Rozgrzać na patelni olej lub masło, dodać...
Czytaj więcej

Fettuccine z pieczarkami w sosie mascarpone z pancettą

06.11.2019 25 minut 4 osoby
Składniki: ok 500g makaronu Festaiola Fettuccine  250 g pieczarek 2 łyżki masła 4 ząbki czosnku 1 pęczek posiekanej pietruszki ok. 250...
Przygotowanie: Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plastry (nie obieram ze skórki) a następnie podsmażamy na maśle z posiekanym...
Czytaj więcej
Marki
Facebook Instagram