język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Casa Vinicola Poletti

  Region: Emilia Romania/Veneto Szczep: Pinot Bianco Winifikacja: Tradycyjna w kontrolowanej temperaturze Charakterystyka:
PINOT BIANCO VENETO IGT
Region: Emilia Romania/Abruzzo Szczep: Montepulciano Winifikacja: Tradycyjna w kontrolowanej temperaturze Charakterystyka:
MONTEPULCIANO D’ABRUZZO IGT
Winifikacja: typowa dla wina białego w temperaturze kontrolowanej. Charakterystyka: lekkie a zarazem o dobrej
VIGNA D'ORO białe
Szczep: Sangiovese Winifikacja: tradycyjna. Charakterystyka: lekkie a zarazem o dobrej strukturze. Podawanie: polecane do
VIGNA D'ORO czerwone
Region: Emilia Romania/Veneto Szczep: Merlot Veneto Winifikacja: Tradycyjna w kontrolowanej temperaturze Charakterystyka: Wino
MERLOT VENETO IGT
Region: Emilia Romania Szczep: Trebbiano Romagnolo Winifikacja: Tradycyjna w kontrolowanej temperaturze Charakterystyka: Słomkowa
TREBBIANO RUBICONE IGT
Wino stołowe, białe. Charakterystyka: Słomkowa barwa, lekkie a zarazem o dobrej strukturze Podawanie: Świetnie łączy się
Simphonia bianco
Wino stołowe czerwone.   Charakterystyka: czerwono-rubinowa barwa z wyczuwalnymi nutami świeżych owoców Podawanie:
Simphonia rosso
Wino półsłodkie o świeżym smaku.
FIORDIVINO BIANCO
Wino półsłodkie, czerwone.
FIORDIVINO rosso
Wino stołowe białe, półsłodkie. Charakterystyka: słomkowa barwa, lekkie a zarazem o dobrej strukturze. Na podniebieniu dość
Simphonia bianco semidolce
Wino stołowe czerwone, półsłodkie. Charakterystyka: intensywna czerwono-rubinowa barwa, z wyczuwalnym aromat świeżych
Simphonia rosso semidolce
Winifikacja: typowa dla wina białego w temperaturze kontrolowanej. Charakterystyka: lekkie a zarazem o dobrej
VIGNA D'ORO białe
Szczep: Sangiovese Winifikacja: tradycyjna. Charakterystyka: lekkie a zarazem o dobrej strukturze. Podawanie: polecane do
VIGNA D'ORO czerwone
Aktualności
North Coast członkiem CCIIP
North Coast członkiem CCIIP
North Coast dołączył do grona członków Włoskiej Izby Handlowo – Przemysłowej w Polsce
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Torta Pasqualina
Torta Pasqualina
60 minut 4 osoby
Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej, 1 jajo, 100 g zimnego masła, szczypta soli. + opcjonalnie 2-3 łyżki zimnej...
Przygotowanie: Mąkę mieszamy z jajem i pokrojonym, schłodzonym masłem. Wyrabiamy kruche ciasto; jeśli jest zbyt suche, dodajemy 2-3 łyżki zimnej...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram