język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

BERETTA

Zestaw oryginalnych włoskich wędlin dojrzewających plastrowanych: prosciutto crudo, Salami Milano i Salami Napoli. Gotowy zestaw na
Antipasto Salame
Prosciutto crudo. Szynka wieprzowa surowa dojrzewająca w plastrach. Nadaje się idealnie na deskę wędlin. Warunki przechowywania
Prosciutto Crudo
Tradycyjne włoskie salami z okolic Neapolu - z południowej części Włoch. Powstaje z mięsa i słoniny wieprzowej - mięso
Salame Napoli
Oryginalne włoskie, tradycyjne salami z centralnych Włoch - z okolic Mediolanu, z charakterystycznym drobnym stopniem zmielenia.
Salame Milano
Tradycyjne włoskie salami dojrzewające o średnim stopniu zmielenia i charakterystycznej spłaszczonej formie. Smak łagodny, ciekawa
Spianata Italiana
Oryginalna szynka Parmeńska z Chronioną Nazwą Pochodzenia. Najbardziej znany i ceniony na świecie włoski produkt wędliniarski.
Prosciutto di parma CHNP
Oryginalna włoska mortadella wieprzowa. Wędlina gotowana, bardzo delikatna w smaku. Produkt ma widoczne kawałki słoniny i przypraw,
mortadella bologna
Guanciale to część wieprzowego policzka. Mięso jest delikatne, choć niezbyt chude. Guanciale w smaku jest niezbyt słone i bardzo
Guanciale
Lardo to słonina pozyskiwana z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i dość delikatny, a pokrojony na
Słonina w ziołach
Jak większość włoskich salami składa się w równych częściach z chudego mięsa z łopatki świni i tłustego
finocchiona igp
Typowy produkt z środkowych Włoch, polędwica wieprzowa, chuda z pancettą, nadziewana solą, pieprzem i aromatycznymi ziołami.
porchella arrosto
Wyprodukowana z wyselekcjonowanej wieprzowiny: łopatki i szynki, coppy i pancetty -  chudego mięsa i twardego
MORTADELLA
Gran Sigillo to tradycyjna gotowana szynka: plasterek ma klasyczny krążek tłuszczu  w środku. Szynka delikatnie
prosciutto cotto gran sigillo
Mistrzostwo w zakresie jakości, słodki produktu o delikatnie pikantnym smaku. Liść laurowy i cynamon to tylko
prosciutto cotto gran riserva
Dla tych, którzy szukają wysokiej jakości. Cienki plasterek z minimalną ilością tłuszczu zewnętrznego i skórką.
prosciutto cotto alta qualita
Wędlina z chudego mięsa wieprzowego. Papryka nadaje charakterystyczny kolor czerwieni oraz słodki smak. Wyraźnie smakowo wybijają
salsiccia napoli
Salami o grubym zmieleniu mięsa, posiada spłaszczoną formę, smak zdecydowanie pikantny, z dodatkiem ostrej papryczki i nasion
spianata romana
Wersja z pieprzem: aromatyzowana czarno-białym pieprzem. Pancetta dojrzewa w fabryce Beretta na wzgórzach Piacenza,
pancetta z pieprzem
Jest to najbardziej klasyczna wersja włoskiej „pancetta” (rodzaj boczku), bez skórki, produkowana ze starannie
pancetta
Szynka Prosciutto Crudo to jeden z największych włoskich delikatesów, doceniany przez smakoszy na całym świecie. Produkowana
Prosciutto crudo
Aktualności
Włoska kawa Cellini już dostępna
Włoska kawa Cellini już dostępna
North Coast S.A. oficjalnym dystrybutorem włoskiej kawy Cellini.
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Sałatka z burratą
Sałatka z burratą
15 minut 2 osoby
Składniki: ser burrata Nuova Castelli, garść rukoli, garść szpinaku, garść pomidorków koktajlowych, 2 łyżki oliwy...
Przygotowanie: Umyj i wymieszaj rukolę i szpinak. Dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe. Przygotuj dressing: wymieszaj 2 łyżki oliwy z 1...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram