język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

BERETTA

Guanciale to część wieprzowego policzka. Mięso jest delikatne, choć niezbyt chude. Guanciale w smaku jest niezbyt słone i bardzo
Guanciale
Lardo to słonina pozyskiwana z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i dość delikatny, a pokrojony na
Słonina w ziołach
Jak większość włoskich salami składa się w równych częściach z chudego mięsa z łopatki świni i tłustego
finocchiona igp
Typowy produkt z środkowych Włoch, polędwica wieprzowa, chuda z pancettą, nadziewana solą, pieprzem i aromatycznymi ziołami.
porchella arrosto
Wyprodukowana z wyselekcjonowanej wieprzowiny: łopatki i szynki, coppy i pancetty -  chudego mięsa i twardego
MORTADELLA
Gran Sigillo to tradycyjna gotowana szynka: plasterek ma klasyczny krążek tłuszczu  w środku. Szynka delikatnie
prosciutto cotto gran sigillo
Mistrzostwo w zakresie jakości, słodki produktu o delikatnie pikantnym smaku. Liść laurowy i cynamon to tylko
prosciutto cotto gran riserva
Dla tych, którzy szukają wysokiej jakości. Cienki plasterek z minimalną ilością tłuszczu zewnętrznego i skórką.
prosciutto cotto alta qualita
Wędlina z chudego mięsa wieprzowego. Papryka nadaje charakterystyczny kolor czerwieni oraz słodki smak. Wyraźnie smakowo wybijają
salsiccia napoli
Salami o grubym zmieleniu mięsa, posiada spłaszczoną formę, smak zdecydowanie pikantny, z dodatkiem ostrej papryczki i nasion
spianata romana
Wersja z pieprzem: aromatyzowana czarno-białym pieprzem. Pancetta dojrzewa w fabryce Beretta na wzgórzach Piacenza,
pancetta z pieprzem
Jest to najbardziej klasyczna wersja włoskiej „pancetta” (rodzaj boczku), bez skórki, produkowana ze starannie
pancetta
Szynka Prosciutto Crudo to jeden z największych włoskich delikatesów, doceniany przez smakoszy na całym świecie. Produkowana
Prosciutto crudo
Oryginalna szynka Parmeńska z Chronioną Nazwą Pochodzenia. Najbardziej znany i ceniony na świecie włoski produkt wędliniarski.
Prosciutto di parma dop
Salame Ventricina to typowa regionalna wędlina włoska, o zdecydowanym, lekko pikantnym, a równocześnie delikatnym smaku.
ventricina
Włoska kiełbasa wieprzowa salami, surowa, dojrzewająca, grubo rozdrobniona. Produkt silnie powiązany z terytorium, receptura
salame napoli
Charakterystyczne salami parmeńskich wzgórz wzięło swoją nazwę od Felino - miasteczka położonego nieopodal Parmy.  Do
salame felino igp
Suszona dojrzewająca polędwica wołowa. Spośród innych włoskich wędlin bresaola wyróżnia się równowagą
BRESAOLA BLACK ANGUS
Aktualności
Oferta wędlin GALBANI
Oferta wędlin GALBANI
Marka numer 1 we Włoszech w stałej ofercie
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Sałatka panzanella
Sałatka panzanella
15 minut 2 osoby
Składniki: 2-3 kawałki czerstwego chleba (np. ciabatty), 2 duże, dojrzałe pomidory lub 3 mniejsze, 1 czerwona cebula, 1 zielony...
Przygotowanie: Chleb kroimy na mniejsze kawałki, następnie podprażamy na suchej patelni do czasu, aż uzyskamy grzanki. Kroimy pomidory na mniejsze...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram