język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

BERETTA

Zestaw oryginalnych włoskich wędlin dojrzewających plastrowanych: prosciutto crudo, Salami Milano i Salami Napoli. Gotowy zestaw na
Antipasto Salame
Prosciutto crudo. Szynka wieprzowa surowa dojrzewająca w plastrach. Nadaje się idealnie na deskę wędlin. Warunki przechowywania
Prosciutto Crudo
Tradycyjne włoskie salami z okolic Neapolu - z południowej części Włoch. Powstaje z mięsa i słoniny wieprzowej - mięso
Salame Napoli
Oryginalne włoskie, tradycyjne salami z centralnych Włoch - z okolic Mediolanu, z charakterystycznym drobnym stopniem zmielenia.
Salame Milano
Tradycyjne włoskie salami dojrzewające o średnim stopniu zmielenia i charakterystycznej spłaszczonej formie. Smak łagodny, ciekawa
Spianata Italiana
Oryginalna szynka Parmeńska z Chronioną Nazwą Pochodzenia. Najbardziej znany i ceniony na świecie włoski produkt wędliniarski.
Prosciutto di parma CHNP
Oryginalna włoska mortadella wieprzowa. Wędlina gotowana, bardzo delikatna w smaku. Produkt ma widoczne kawałki słoniny i przypraw,
mortadella bologna
Guanciale to część wieprzowego policzka. Mięso jest delikatne, choć niezbyt chude. Guanciale w smaku jest niezbyt słone i bardzo
Guanciale
Lardo to słonina pozyskiwana z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i dość delikatny, a pokrojony na
Słonina w ziołach
Jak większość włoskich salami składa się w równych częściach z chudego mięsa z łopatki świni i tłustego
finocchiona igp
Typowy produkt z środkowych Włoch, polędwica wieprzowa, chuda z pancettą, nadziewana solą, pieprzem i aromatycznymi ziołami.
porchella arrosto
Wyprodukowana z wyselekcjonowanej wieprzowiny: łopatki i szynki, coppy i pancetty -  chudego mięsa i twardego
MORTADELLA
Gran Sigillo to tradycyjna gotowana szynka: plasterek ma klasyczny krążek tłuszczu  w środku. Szynka delikatnie
prosciutto cotto gran sigillo
Mistrzostwo w zakresie jakości, słodki produktu o delikatnie pikantnym smaku. Liść laurowy i cynamon to tylko
prosciutto cotto gran riserva
Dla tych, którzy szukają wysokiej jakości. Cienki plasterek z minimalną ilością tłuszczu zewnętrznego i skórką.
prosciutto cotto alta qualita
Wędlina z chudego mięsa wieprzowego. Papryka nadaje charakterystyczny kolor czerwieni oraz słodki smak. Wyraźnie smakowo wybijają
salsiccia napoli
Salami o grubym zmieleniu mięsa, posiada spłaszczoną formę, smak zdecydowanie pikantny, z dodatkiem ostrej papryczki i nasion
spianata romana
Wersja z pieprzem: aromatyzowana czarno-białym pieprzem. Pancetta dojrzewa w fabryce Beretta na wzgórzach Piacenza,
pancetta z pieprzem
Jest to najbardziej klasyczna wersja włoskiej „pancetta” (rodzaj boczku), bez skórki, produkowana ze starannie
pancetta
Szynka Prosciutto Crudo to jeden z największych włoskich delikatesów, doceniany przez smakoszy na całym świecie. Produkowana
Prosciutto crudo
Aktualności
North Coast członkiem CCIIP
North Coast członkiem CCIIP
North Coast dołączył do grona członków Włoskiej Izby Handlowo – Przemysłowej w Polsce
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Torta Pasqualina
Torta Pasqualina
60 minut 4 osoby
Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej, 1 jajo, 100 g zimnego masła, szczypta soli. + opcjonalnie 2-3 łyżki zimnej...
Przygotowanie: Mąkę mieszamy z jajem i pokrojonym, schłodzonym masłem. Wyrabiamy kruche ciasto; jeśli jest zbyt suche, dodajemy 2-3 łyżki zimnej...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram