język polski język angielski
Northcoast

BERETTA

Zestaw oryginalnych włoskich wędlin dojrzewających plastrowanych: prosciutto crudo, Salami Milano i Salami Napoli. Gotowy zestaw na
Antipasto Salame
Prosciutto crudo. Szynka wieprzowa surowa dojrzewająca w plastrach. Nadaje się idealnie na deskę wędlin. Warunki przechowywania
Prosciutto Crudo
Tradycyjne włoskie salami z okolic Neapolu - z południowej części Włoch. Powstaje z mięsa i słoniny wieprzowej - mięso
Salame Napoli
Oryginalne włoskie, tradycyjne salami z centralnych Włoch - z okolic Mediolanu, z charakterystycznym drobnym stopniem zmielenia.
Salame Milano
Tradycyjne włoskie salami dojrzewające o średnim stopniu zmielenia i charakterystycznej spłaszczonej formie. Smak łagodny, ciekawa
Spianata Italiana
Oryginalna szynka Parmeńska z Chronioną Nazwą Pochodzenia. Najbardziej znany i ceniony na świecie włoski produkt wędliniarski.
Prosciutto di parma CHNP
Oryginalna włoska mortadella wieprzowa. Wędlina gotowana, bardzo delikatna w smaku. Produkt ma widoczne kawałki słoniny i przypraw,
mortadella bologna
Fiocco di Zibello jest wytwarzane z najszlachetniejszej części udźca wieprzowego. Z jednej strony udźca uzyskuje się
Fiocco di Zibello
Guanciale to część wieprzowego policzka. Mięso jest delikatne, choć niezbyt chude. Guanciale w smaku jest niezbyt słone i bardzo
Guanciale
Lardo to słonina pozyskiwana z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i dość delikatny, a pokrojony na
Słonina w ziołach
Ręcznie robione salami, wykonane z wyselekcjonowanych surowców, w naturalnym jelicie, przewiązane sznurkiem.  Słodki
salame della fattoria
Szynka wyprodukowana z wyselekcjonowanych surowców, gotowana na parze. To sprawia, że mięso jest miękkie
prosciutto cotto w ziołach
Jak większość włoskich salami składa się w równych częściach z chudego mięsa z łopatki świni i tłustego
finocchiona igp
Typowy produkt z środkowych Włoch, polędwica wieprzowa, chuda z pancettą, nadziewana solą, pieprzem i aromatycznymi ziołami.
porchella arrosto
Wyprodukowana z wyselekcjonowanej wieprzowiny: łopatki i szynki, coppy i pancetty -  chudego mięsa i twardego
MORTADELLA
Gran Sigillo to tradycyjna gotowana szynka: plasterek ma klasyczny krążek tłuszczu  w środku. Szynka delikatnie
prosciutto cotto gran sigillo
Mistrzostwo w zakresie jakości, słodki produktu o delikatnie pikantnym smaku. Liść laurowy i cynamon to tylko
prosciutto cotto gran riserva
Dla tych, którzy szukają wysokiej jakości. Cienki plasterek z minimalną ilością tłuszczu zewnętrznego i skórką.
prosciutto cotto alta qualita
Wędlina z chudego mięsa wieprzowego. Papryka nadaje charakterystyczny kolor czerwieni oraz słodki smak. Wyraźnie smakowo wybijają
salsiccia napoli
Salami o grubym zmieleniu mięsa, posiada spłaszczoną formę, smak zdecydowanie pikantny, z dodatkiem ostrej papryczki i nasion
spianata romana
Aktualności
Nowe smaki owocowej rapsodii
Nowe smaki owocowej rapsodii
2 nowe smaki Owocowej Rapsodii już w ofercie: jabłko z cynamonem oraz mango z marakują.
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Fettuccine z pieczarkami w sosie mascarpone z pancettą
Fettuccine z pieczarkami w sosie mascarpone z pancettą
06.11.2019 25 minut 4 osoby
Składniki: ok 500g makaronu Festaiola Fettuccine  250 g pieczarek 2 łyżki masła 4 ząbki czosnku 1 pęczek posiekanej pietruszki ok. 250...
Przygotowanie: Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plastry (nie obieram ze skórki) a następnie podsmażamy na maśle z posiekanym...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki