język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Przepisy

Szparagi z Parmigiano Reggiano i Prosciutto Crudo

30.11.-0001 15 minut 4 osoby
Składniki: Pęczek szparagów, Opakowanie Prosciutto Crudo, 50 g sera Parmigiano Reggiano, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy. ...
Przygotowanie: Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałą końcówkę i gotujemy do miękkości. Ugotowane smarujemy oliwą, doprawiamy solą...
Czytaj więcej

Focaccia

30.11.-0001 60 minut 4 osoby
Składniki: 400 g mąki pszennej, 30 g świeżych drożdży, 200 ml ciepłej wody, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, sól...
Przygotowanie: Przygotowujemy zaczyn: W 100 ml ciepłej wody rozpuszczamy drożdże z łyżeczką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia. W osobnej...
Czytaj więcej

Kanapka z serkiem kozim, szynką parmeńską i figami

30.11.-0001 15 minut 2 osoby
Składniki: Roladka kozia Szynka parmeńska Ocet balsamiczny Rukola ...
Przygotowanie: Sezon na figi rozpoczyna się od połowy września. To dobry moment, by przyrządzić sobie przepyszną kanapkę z kozim twarożkiem,...
Czytaj więcej

Chleb z pesto

25.07.2020 90 minut 4 osoby
Składniki: 450 g mąki pszennej, 1 szklanka ciepłej wody, ½ szklanki mleka, 20 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka...
Przygotowanie: Podgrzewamy mleko (uwaga – ma być ciepłe, nie gorące!), następnie rozpuszczamy w nim łyżeczkę cukru, drożdże...
Czytaj więcej

Canapé z suszonymi pomidorami

03.08.2018 15 minut 6 osoby
Składniki: 6 kromek francuskiej bagietki
150g kremowego sera koziego
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
6 połówek...
Przygotowanie: Pieczywo delikatnie opiec w piekarniku lub tosterze. Ser połączyć z natką pietruszki, rozsmarować na każdej kromce bagietki....
Czytaj więcej

Piccata

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 2 piersi z kurczaka, 3 łyżki mąki pszennej, 20 g startego Parmigiano Reggiano, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz. Na...
Przygotowanie: Filety z kurczaka przecinamy na pół, by uzyskać płaskie kawałki. Doprawiamy je solą i pieprzem oraz obtaczamy...
Czytaj więcej

Carbonara ze szparagami

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 200 g makaronu Rigatoni Agnesi 1 pęczek zielonych szparagów, 200 g wędzonego boczku, 2 żółtka, 100 g sera Pecorino...
Przygotowanie: Carbonara to tradycyjne danie włoskiej kuchni, na które składa się makaron, jajo, czarny pieprz, podgardle, a także oryginalny, włoski...
Czytaj więcej

Penne all’Arrabbiata

30.11.-0001 45 minut 3 osoby
Składniki: 250 g makaronu penne, 3 świeże pomidory, 2 ząbki czosnku, 1 papryka chili, garść świeżej bazylii, 2 łyżki oliwy...
Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno pokrojony czosnek oraz papryczkę chili, smaż przez chwilę....
Czytaj więcej
Marki
Facebook Instagram