język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Przepisy

Sfincione

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki: 500 g mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 300 g ciepłej wody, 25 ml oliwy z oliwek, łyżeczka soli, łyżeczka...
Przygotowanie: W 150 ml ciepłej wody rozpuszczamy drożdże z łyżeczką cukru i mąki, odstawiamy do wyrośnięcia zaczynu. Z pozostałej mąki,...
Czytaj więcej

Szparagi z Parmigiano Reggiano i Prosciutto Crudo

30.11.-0001 15 minut 4 osoby
Składniki: Pęczek szparagów, Opakowanie Prosciutto Crudo, 50 g sera Parmigiano Reggiano, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy. ...
Przygotowanie: Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałą końcówkę i gotujemy do miękkości. Ugotowane smarujemy oliwą, doprawiamy solą...
Czytaj więcej

Focaccia

30.11.-0001 60 minut 4 osoby
Składniki: 400 g mąki pszennej, 30 g świeżych drożdży, 200 ml ciepłej wody, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, sól...
Przygotowanie: Przygotowujemy zaczyn: W 100 ml ciepłej wody rozpuszczamy drożdże z łyżeczką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia. W osobnej...
Czytaj więcej

Kanapka z serkiem kozim, szynką parmeńską i figami

30.11.-0001 15 minut 2 osoby
Składniki: Roladka kozia Szynka parmeńska Ocet balsamiczny Rukola ...
Przygotowanie: Sezon na figi rozpoczyna się od połowy września. To dobry moment, by przyrządzić sobie przepyszną kanapkę z kozim twarożkiem,...
Czytaj więcej

Chleb z pesto

25.07.2020 90 minut 4 osoby
Składniki: 450 g mąki pszennej, 1 szklanka ciepłej wody, ½ szklanki mleka, 20 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka...
Przygotowanie: Podgrzewamy mleko (uwaga – ma być ciepłe, nie gorące!), następnie rozpuszczamy w nim łyżeczkę cukru, drożdże...
Czytaj więcej

Łosoś z pesto

30.11.-0001 45 minut 3 osoby
Składniki: filety z łososia, pesto z czosnkiem niedźwiedzim Sacla, świeża bazylia, cytryna, oliwa z oliwek Oleificio...
Przygotowanie: Filety z łososia dokładnie płuczemy i układamy na dużym kawałku folii aluminiowej. Smarujemy naszą rybę pesto, dodajemy kilka...
Czytaj więcej

Parmigiana di melanzane

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 4 bakłażany, 200 g sera Parmigiano Reggiano, 300 ml passaty pomidorowej Cirio, 300 g mozzarelli Castelli, 1 cebula, garść...
Przygotowanie: Bakłażany myjemy, a następnie kroimy na cienkie plastry. Posypujemy każdy solą i odstawiamy na pól godziny – po tym czasie...
Czytaj więcej

Polenta z parmezanem

30.11.-0001 45 minut 2 osoby
Składniki: 1 szklanka polenty, 4,5 szklanki wody, 50 g masła, 50 g Parmigiano Reggiano, opcjonalnie: przyprawy (oregano, słodka papryka). ...
Przygotowanie: Polentę zalewamy wodą i gotujemy przez 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i dodajemy masło oraz ser Parmigiano Reggiano....
Czytaj więcej
Marki
Facebook Instagram