język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Przepisy

Parmigiana di melanzane

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 4 bakłażany, 200 g sera Parmigiano Reggiano, 300 ml passaty pomidorowej Cirio, 300 g mozzarelli Castelli, 1 cebula, garść...
Przygotowanie: Bakłażany myjemy, a następnie kroimy na cienkie plastry. Posypujemy każdy solą i odstawiamy na pól godziny – po tym czasie...
Czytaj więcej

Polenta z parmezanem

30.11.-0001 45 minut 2 osoby
Składniki: 1 szklanka polenty, 4,5 szklanki wody, 50 g masła, 50 g Parmigiano Reggiano, opcjonalnie: przyprawy (oregano, słodka papryka). ...
Przygotowanie: Polentę zalewamy wodą i gotujemy przez 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i dodajemy masło oraz ser Parmigiano Reggiano....
Czytaj więcej

Fettuccine z łososiem

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki: 200 g makaronu Festaiola fettuccine, 300 g wędzonego łososia, 200 ml śmietanki 30%, garść listków świeżej bazylii, 1...
Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę, podsmażamy przez chwilę. Dodajemy...
Czytaj więcej

Risotto z dynią

30.11.-0001 30 minut 2 osoby
Składniki: 100 g ryżu Arborio Riso Gallo, 300 g dyni, np. Hokkaido, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 500 ml bulionu warzywnego, 1 kieliszek białego...
Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy na patelni masło, wrzucamy cebulę i czosnek,...
Czytaj więcej

Ribollita toscana

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 2 szklanki ugotowanej, białej fasoli, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 marchewki, 3 ziemniaki, 2 selery naciowe, 1 korzeń...
Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę oraz pokrojone ząbki czosnku, podsmażamy całość przez 2-3...
Czytaj więcej

Piccata

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 2 piersi z kurczaka, 3 łyżki mąki pszennej, 20 g startego Parmigiano Reggiano, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz. Na...
Przygotowanie: Filety z kurczaka przecinamy na pół, by uzyskać płaskie kawałki. Doprawiamy je solą i pieprzem oraz obtaczamy...
Czytaj więcej

Carbonara ze szparagami

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 200 g makaronu Rigatoni Agnesi 1 pęczek zielonych szparagów, 200 g wędzonego boczku, 2 żółtka, 100 g sera Pecorino...
Przygotowanie: Carbonara to tradycyjne danie włoskiej kuchni, na które składa się makaron, jajo, czarny pieprz, podgardle, a także oryginalny, włoski...
Czytaj więcej

Penne all’Arrabbiata

30.11.-0001 45 minut 3 osoby
Składniki: 250 g makaronu penne, 3 świeże pomidory, 2 ząbki czosnku, 1 papryka chili, garść świeżej bazylii, 2 łyżki oliwy...
Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno pokrojony czosnek oraz papryczkę chili, smaż przez chwilę....
Czytaj więcej
Marki
Facebook Instagram