język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Orecchiette ze szpinakiem

30.11.-0001 30 minut 2 osoby
Składniki:
  • 300 g makaronu orecchiete,
  • 400 g szpinaku w liściach,
  • 300 g pomidorków koktajlowych,
  • 100 g Parmigiano Reggiano,
  • 3 łyżki mascarpone,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki oleju.

Przygotowanie:

Gotujemy makaron al dente – gdy będzie gotowy, odlewamy sobie ½ szklanki wody z makaronu. Na patelni podsmażamy rozdrobniony czosnek i cebulę, następnie dodajemy szpinak i dusimy go przez kilka minut. Następnie dodajemy pomidorki i dusimy całość kolejne 2- 3 minuty. Dorzucamy 3 łyżki mascarpone i dodajemy wodę z makaronu. Zagotowujemy całość i dorzucamy ugotowany makaron. Na koniec danie posypujemy startym Parmigiano Reggiano. Smacznego!

Marki
Facebook Instagram