język polski język angielski
Northcoast

Bertani Domains

Region: Valpolicella Valpantena,. Veneto
Szczepy: Corvina, Rondinella Winifikacja: uważnie wyselekcjonowane winogrona, zebrane ręcznie
Amarone della Valpolicella Classico
Region: Valpolicella, Veneto Szczepy: Corvina, Rondinella Winifikacja: uważnie wyselekcjonowane winogrona, zebrane ręcznie w połowie
Amarone della Valpolicella Valpantena
Region: okolice Verony,  Veneto
Szczepy: Corvina, Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon Ikoniczne wino firmy Bertani, produkowane
Secco Bertani Vintage
Region: Valpolicella Classica i Valpantena. Veneto
Szczepy: Corvina, Merlot, Rondinella Winifikacja: pierwsza fermentacja odbywa
Valpolicella Ripasso Bertani
Region: Valpolicella, Veneto
Szczepy Corvina, Rondinella, Molinara Winifikacja: po zbiorach w końcu września wino jest poddawane
Valpolicella Linea Classica Bertani
Region: Venezia Giulia Szczepy Corvina 50%, Merlot 50% Winifikacja: po zbiorach na przełomie września i października każdy ze
Dueuve Rosso Linea Classica Bertani
Region: okolice jeziora Garda
Szczepy Molinara 75%, Merlot 25% Winifikacja: po zbiorach w końcu września oba szczepy fermentują
Bertarose Linea Classica Bertani
Region: Venezia Giulia
Szczepy Pinot Grigio 50%, Sauvignon Blanc 50% Winifikacja: po zbiorach w początkach września wino jest
Dueuve Linea Classica Bertani
Region: Veneto DOC, Włochy Szczep: 100% Garganegra Soave Classico Bertani pochodzi z winnic położonych na wzgórzach
Soave  Vintage DOC
Aktualności
NAGRODA W KONKURSIE LIDER FORUM 2019
NAGRODA W KONKURSIE LIDER FORUM 2019
Dwa produkty Nuova Castelli otrzymały brązowy medal w 15. edycji konkursu Lider Forum organizowanym przez Forum Mleczarskie.
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Pappardelle z pancettą
Pappardelle z pancettą
08.01.2020 30 minut 4 osoby
Składniki: 300 g boczku pancetta lub innego boczku 2 pory 400 ml śmietany tłustej, najlepiej 30-36% tłuszczu 1 łyżka oleju lub masła 3...
Przygotowanie: 1. Umyć pory, przekroić na pół i jasną część pokroić w talarki. 2. Rozgrzać na patelni olej lub masło, dodać...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki