język polski język angielski
Northcoast

Nuova Castelli

Parmigiano Reggiano to niezwykły ser o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Produkowany jest od wieków według tej samej receptury
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TWARDY DOJRZEWAJĄCY 200g
Ser jest częściowo wytwarzany z mleka odtłuszczonego. Mleko z wieczornego udoju pozostawia się w kadziach na noc. Następnego
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TWARDY DOJRZEWAJĄCY BIO
Parmigiano Reggiano to niezwykły ser o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Produkowany jest od wieków według tej samej receptury
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TWARDY DOJRZEWAJĄCY TARTY
Parmigiano Reggiano to niezwykły ser o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Produkowany jest od wieków według tej samej receptury
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TWARDY DOJRZEWAJĄCY TARTY
Ser jest częściowo wytwarzany z mleka odtłuszczonego. Mleko z wieczornego udoju pozostawia się w kadziach na noc. Następnego
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TWARDY DOJRZEWAJĄCY TARTY BIO
Nazwa „mozzarella” pochodzi od czasownika „mozzare” (rwać, szarpać) i jest związana z jedną z ostatnich
MOZZARELLA BIO
Ricotta to ser biały, podobny do twarożku, ale o bardziej zwartej konsystencji i bardzo drobnych grudkach.
Często jest mylona
RICOTTA BIO
Mascarpone wytwarza się ze śmietany z mleka krowiego - śmietanki zebranej z mleka użytego do produkcji między innymi Grana Padano
MASCARPONE BIO
Oryginalny włoski kremowy ser Gorgonzola Dolce Chroniona Nazwa Pochodzenia.
Smak łagodny z pikantną nutą, konsystencja zwarta
GORGONZOLA PICCANTE O OSTRZEJSZYM SMAKU
Oryginalny włoski kremowy ser gorgonzola dolce. Chroniona Nazwa Pochodzenia. Smak łagodny z pikantną nutą , konsystencja kremowa, lekko
GORGONZOLA
Pochodzenie gorgonzoli:
Jedna z legend głosi, że ser Stracchino stał się jednym z pierwszych na świecie serów
GORGONZOLA BIO
Oryginalny włoski kremowy ser Gorgonzola Dolce Chroniona Nazwa Pochodzenia.
Smak łagodny z pikantną nutą, konsystencja zwarta
GORGONZOLA PICCANTE SER MIĘKKI PLEŚNIOWY DOJRZEWAJĄCY OSTRY SMAK
Ser pleśniowy ze „skórką przemywaną”.
Chroniona Nazwa Pochodzenia. Ser pochodzi z linii wyselekcjonowanych
TALEGGIO 1 / 4 ok. 0,7kg
Ser twardy. Posiada gładką, twardą skórkę, ziarnisty miąższ, który może stać się kruchy i łamliwy. Smak wyważony,
GRANA PADANO CHNP SER TWARDY DOJRZEWAJĄCY 200g
Do produkcji sera Mozzarella wykorzystuje się wyłącznie naturalne, wyselekcjonowane składniki: mleko pochodzące od stałych, sprawdzonych
MOZZARELLA CLASSIC
Feta należy do grupy serów miękkich o zawartości tłuszczu ok. 40%. Jest serem kruchym, dobrze topiącym się w wysokiej
CASTELLI SER FETA CHNP. SER OWCZY Z DOMIESZKĄ MLEKA KOSZEGO PRODUKOWANY W GRECJI
Specjał z regionu Apulia - południe Włoch nad Adriatykiem i morzem Jońskim. Najpierw powstaje „saszetka” mozzarelli,
BURRATA. SER Z POŁĄCZENIA MOZZARELLI I ŚMIETANKI
Scamorza to tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Jest gładki i lśniący, tradycyjnie produkowany w kształcie
SCAMORZA BIAŁA
Scamorza to tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Jest gładki i lśniący, tradycyjnie produkowany w kształcie
SCAMORZA AFFUMICATA (WĘDZONA)
Mozzarella di bufala Campana DOP jest prawnie chronionym specjałem z regionu Kampanii-produkowanym najczęściej w prowincjach Caserta
Mozzarella Mini Bufala 500g
Aktualności
Sery Castelli wśród najlepszych serów na świecie
Sery Castelli wśród najlepszych serów na świecie
2 listopada 2018r w Bergen w Norwegii na corocznym konkursie World Cheese Awards, wybrano najlepsze sery na świecie.
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Canapé z suszonymi pomidorami
Canapé z suszonymi pomidorami
03.08.2018 15 minut 6 osoby
Składniki: 6 kromek francuskiej bagietki
150g kremowego sera koziego
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
6 połówek...
Przygotowanie: Pieczywo delikatnie opiec w piekarniku lub tosterze. Ser połączyć z natką pietruszki, rozsmarować na każdej kromce bagietki....
Zobacz wszystkie przepisy
Marki