język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Coati

Wędlina z chudego mięsa wieprzowego. Papryka nadaje charakterystyczny kolor czerwieni oraz słodki smak. Wyraźnie smakowo wybijają
Salami Napoli
Składa się z drobno mielonego chudego  i tłustego mięsa wieprzowego, dlatego plasterek wygląda jak z ziarenek ryżu,
salami milano
Salami o grubym zmieleniu mięsa, posiada lekko zakrzywioną formę, smak zdecydowanie pikantny.
Salami Ventricina pikantna
Tradycyjna kiełbasa włoska, szczególnie ceniona za pikantny smak. Charakteryzuje się drobno-średnim stopniem zmielenia mięsa,
Salsiccia pikantna
Szynka wieprzowa parzona.   Idealna na pizzę.
Prosciutto Cotto MisterPizza
Jest to najbardziej klasyczna wersja włoskiej „pancetta” (rodzaj boczku), bez skórki, produkowana ze starannie
PANCETTA ROLOWANA
Pancetta to rodzaj boczku, bez skórki, produkowana ze starannie wyselekcjonowanych surowców, rzemieślnicza obróbka.
PANCETTA coppata
Szynka wieprzowa dojrzewająca Składniki: udziec wieprzowy, sól, glukoza, przyprawy korzenne, przyprawy ziołowe, aromat
Speck Prealpen
Salami o grubym zmieleniu mięsa, posiada spłaszczoną formę, smak zdecydowanie pikantny, z dodatkiem ostrej papryczki i nasion
Salami Spianata pikANTNA
Porchetta popularna jest w całych Włoszech, jednak jej korzenie wywodzą się z prowincji rzymskiej, czyli centralnej części
Porchetta ALTA QALITA
Udziec wieprzowy bez kości, solony i przyprawiony.  Udziec sezonowany przez około 9 miesięcy. 
Prosciutto Borgo MEC
Oryginalna włoska mortadella wieprzowa. Wędlina gotowana, bardzo delikatna w smaku. Produkt ma widoczne kawałki słoniny i przypraw,
Mortadella Tricolore
Włoska 'Nduja di Spilinga' to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria, który produkowany jest
Nduja di Spilinga pikantna
Tradycyjna kiełbasa włoska, szczególnie ceniona za pikantny smak. Plastrowana w opakowaniach po 500g. Charakteryzuje się
Salsiccia pikantna w plastrach
Włoska szynka wieprzowa parzona, plastrowana. Wędlina wytworzona z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, poddanego parzeniu parowemu.
Prosciutto Cotto MisterPizza w plastrach
Włoska kiełbasa wieprzowa salami, surowa, dojrzewająca, drobno rozdrobniona, plastrowana. Wędlina przygotowana wg tradycyjnej
SALAMI MILANO W PLASTRACH
Włoska kiełbasa wieprzowa salami, surowa, dojrzewająca, grubo rozdrobniona, plastrowana. Produkt silnie powiązany z terytorium,
SALAMI NAPOLI W PLASTRACH
Typowe salami dla regionu Kalabria (Włochy), drobno rozdrobnione, z dodatkiem słoninki oraz ostrej papryczki w celu
Spianata pikantna w plastrach
Aktualności
North Coast członkiem CCIIP
North Coast członkiem CCIIP
North Coast dołączył do grona członków Włoskiej Izby Handlowo – Przemysłowej w Polsce
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Torta Pasqualina
Torta Pasqualina
60 minut 4 osoby
Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej, 1 jajo, 100 g zimnego masła, szczypta soli. + opcjonalnie 2-3 łyżki zimnej...
Przygotowanie: Mąkę mieszamy z jajem i pokrojonym, schłodzonym masłem. Wyrabiamy kruche ciasto; jeśli jest zbyt suche, dodajemy 2-3 łyżki zimnej...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram