język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Negroni

Aperitif o niskiej zawartości alkoholu wykonany z naparów ze skórki pomarańczy i aromatycznych ziół.
ELEVEN
Bukiet: aromat ziół i skórki pomarańczowej Smak: goryczka i pomarańcza Charakterystyka: Klasyczny gorzki bitter
BITTER
Bukiet: korzenny i ziołowy Smak: gorzki i intensywny Charakterystyka: Dzięki naparowi z Radicchio Rosso di Treviso I.G.P a
AMARO
Typowy likier na bazie aloesu o charakterystycznym smaku i zdecydowanych właściwościach trawiennych. Gorzki, zrodzony z naparu
FERNET
Powstaje z moczenia gorzkich migdałów w alkoholu. Do tego naparu dodaje się wanilię i strąki kakaowe, nadając typowy
AMARETTO
Przygotowany ze skórek dojrzałych cytryn, spirytusu i cukru. Podawany bez dodatków na lodzie lub jako dodatek do
LIMONCELLO
Likier przygotowany ze skórek dojrzałych cytryn, spirytusu i cukru. Podawany bez dodatków na lodzie lub jako dodatek do
LIKIER DI LIMONE
Oryginalny przepis, zrodzony z długiej włoskiej tradycji zielarstwa. Sambuca Negroni jest wynikiem destylacji anyżu gwiazdkowatego,
Sambuca
Aktualności
North Coast członkiem CCIIP
North Coast członkiem CCIIP
North Coast dołączył do grona członków Włoskiej Izby Handlowo – Przemysłowej w Polsce
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Torta Pasqualina
Torta Pasqualina
60 minut 4 osoby
Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej, 1 jajo, 100 g zimnego masła, szczypta soli. + opcjonalnie 2-3 łyżki zimnej...
Przygotowanie: Mąkę mieszamy z jajem i pokrojonym, schłodzonym masłem. Wyrabiamy kruche ciasto; jeśli jest zbyt suche, dodajemy 2-3 łyżki zimnej...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram