język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Przepisy

Zielona fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

03.08.2018 45 minut 4 osoby
Składniki: 2 łyżeczki oliwy z oliwek Extra Vergine Cirio
1 drobno posiekana cebula
4 drobno posiekane ząbki czosnku
1 opakowanie...
Przygotowanie: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, czosnek i smaż przez ok. 10 min. Dodaj pomidory z puszki, gotuj na wolnym...
Czytaj więcej

Sernik z malinami

30.11.-0001 120 minut 8 osoby
Składniki: Spód: 160 g ciasteczek kruchych, 30 g masła,
Masa serowa: 500 g dwukrotnie zmielonego twarogu...
Przygotowanie: Kruche ciastka mielimy w blenderze, mieszamy z masłem i wylepiamy nimi spód tortownicy o szerokości 20 cm. Żelatynę...
Czytaj więcej

Zupa z pomidorami i bazylią

03.08.2018 15 minut 4 osoby
Składniki: 60 ml oliwy z oliwek Extra Vergine Cirio
1 posiekany ząbek czosnku
2 opakowania (800g) pomidorów bez skóry...
Przygotowanie: Na patelni rozgrzej oliwę i delikatnie podsmaż czosnek. Dodaj pomidory, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 min. od...
Czytaj więcej

Sałatka z makaronem

30.11.-0001 15 minut 2 osoby
Składniki: 100 g makaronu Pappardelle garść pomidorów koktajlowych, 3-4 suszone pomidory + 1 łyżka oleju z suszonych...
Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na połówki, mieszamy je z ugotowanym...
Czytaj więcej

Słodka przerwa

30.11.-0001 15 minut 4 osoby
Składniki: 250 g ciasteczek Biscoff od Lotus, 250 g ricotty Nuova Castelli, 1 łyżka miodu, 500 g malin. ...
Przygotowanie: Ciasteczka kruszymy i układamy na dnie pucharków. Następnie układamy na nich po łyżce ricotty. Połowę malin miksujemy...
Czytaj więcej

Pistacjowe makaroniki

30.11.-0001 60 minut 4 osoby
Składniki: 150 g niesolonych pistacji, 200 g cukru pudru, 100 g cukru, 120 g białek, 50 ml wody, zielony barwnik do makaroników, 50 g...
Przygotowanie: Pistacje miksujemy blenderem aż do uzyskania mąki. Ale uwaga, nie powinniśmy miksować ich zbyt długo, w przeciwnym razie...
Czytaj więcej

Cornetti - czyli włoskie rogaliki

30.11.-0001 60 minut 4 osoby
Składniki: 500 g mąki pszennej, 90 g masła, 60 g cukru, 250 ml mleka, 30 g drożdży, 1 cukier z prawdziwą wanilią, 150 g gorzkiej...
Przygotowanie: Podgrzewamy pół szklanki mleka (uwaga – mleko ma być ciepłe, nie gorące!), rozpuszczamy w nim drożdże...
Czytaj więcej

Chleb z pesto

25.07.2020 90 minut 4 osoby
Składniki: 450 g mąki pszennej, 1 szklanka ciepłej wody, ½ szklanki mleka, 20 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka...
Przygotowanie: Podgrzewamy mleko (uwaga – ma być ciepłe, nie gorące!), następnie rozpuszczamy w nim łyżeczkę cukru, drożdże...
Czytaj więcej
Marki
Facebook Instagram