język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

spaghetti alla puttanesca

28.07.2020 20 minut 4 osoby
Składniki:
  • 300 g makaronu spaghetti Agnesi,
  • 3 ząbki czosnku,
  • pomidory w puszce Cirio,
  • 4 filety anchois
  • 4 łyżki oliwy Salvadori,
  • garść czarnych oliwek Iposea,
  • 1 papryczka chili,
  • kilka kaparów

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozpoczynamy od rozgrzania oliwy i wrzucenia na nią przeciśniętego przez praskę czosnku. Następnie dodajemy pokrojone kapary i smażymy całość przez chwilę. Później dodajemy anchois wymieszane z papryczką chili oraz z oliwkami i kontynuujemy proces podsmażania. Następnie zalewamy całość pomidorami w puszce i gotujemy 5-7 minut, aż sos nieco się zredukuje. Po tym czasie do sosu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy całość i podajemy. Smacznego!

Marki
Facebook Instagram