Dania główne
Parmigiana z bakłażanem
03.08.2018
45 minut
6 osoby
Składniki: 2kg bakłażanów
150 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
1,5 l przecieru pomidorowego Cirio
250g startego...
Przygotowanie: Bakłażana umyć i pokroić na plastry. Plastry posypać solą i odstawić na 2 godziny (w ten sposób pozbędziemy się...
Czytaj więcej
150 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
1,5 l przecieru pomidorowego Cirio
250g startego...
Przygotowanie: Bakłażana umyć i pokroić na plastry. Plastry posypać solą i odstawić na 2 godziny (w ten sposób pozbędziemy się...
Penne z zapiekanymi pomidorami, czosnkiem i papryczką chilli
03.08.2018
25 minut
4 osoby
Składniki: 450g makaronu penne Agnesi
1 łyżeczka oliwy z oliwek extra vergine Cirio
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1...
Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć przez ok. 1 min. czosnek...
Czytaj więcej
1 łyżeczka oliwy z oliwek extra vergine Cirio
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1...
Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć przez ok. 1 min. czosnek...
Smażony łosoś z pesto
03.08.2018
20 minut
2 osoby
Składniki: 25g małych kawałków chleba
175g zielonej fasolki szparagowej
2 x 175g filetów z łosia bez skóry...
Przygotowanie: Fasolkę gotować w osolonym wrzątku przez 4-5 minut, odcedzić, przelać zimna wodą. Filety umyć, natrzeć oliwą wymieszaną...
Czytaj więcej
175g zielonej fasolki szparagowej
2 x 175g filetów z łosia bez skóry...
Przygotowanie: Fasolkę gotować w osolonym wrzątku przez 4-5 minut, odcedzić, przelać zimna wodą. Filety umyć, natrzeć oliwą wymieszaną...
Tortellini z masłem i szałwią
03.08.2018
15 minut
2 osoby
Składniki: 1 opakowanie tortellini Giovanni Rana
30g masła
30g świeżo startego sera parmezan Nuova Castelli
4 listki szałwii ...
Przygotowanie: Rozpuścić masło na patelni. Dodaj szałwie i doprowadź masło do lekkiego zarumienienia. Ugotuj tortellinii, odcedź i dodaj do...
Czytaj więcej
30g masła
30g świeżo startego sera parmezan Nuova Castelli
4 listki szałwii ...
Przygotowanie: Rozpuścić masło na patelni. Dodaj szałwie i doprowadź masło do lekkiego zarumienienia. Ugotuj tortellinii, odcedź i dodaj do...
Włoskie Gazpacho
03.08.2018
25 minut
4 osoby
Składniki: 500ml przecieru pomidorowego Cirio
1 słoik sosu Arrabbiata Saclà
200ml zimnej wody
1 łyżeczka czerwonego octu...
Przygotowanie: W garnku wymieszać przecier pomidorowy, dodac pół opakowaniu sosu Arrabbiata oraz wodę, ocet winny oraz czosnek. Całość...
Czytaj więcej
1 słoik sosu Arrabbiata Saclà
200ml zimnej wody
1 łyżeczka czerwonego octu...
Przygotowanie: W garnku wymieszać przecier pomidorowy, dodac pół opakowaniu sosu Arrabbiata oraz wodę, ocet winny oraz czosnek. Całość...
Szaszłyki z kurczaka z pesto
03.08.2018
40 minut
4 osoby
Składniki: 3 piersi z kurczaka
9 bardzo cienkich plasterków boczku, przekrojonych na pół
4 łyżeczki Pesto alla Genovese...
Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę pokroić na trzy mniejsze kawałki. Kurczaka posypać...
Czytaj więcej
9 bardzo cienkich plasterków boczku, przekrojonych na pół
4 łyżeczki Pesto alla Genovese...
Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę pokroić na trzy mniejsze kawałki. Kurczaka posypać...
Pappardelle z pesto i tuńczykiem
03.08.2018
25 minut
4 osoby
Składniki: 250g makaronu pappardelle Festaiola
2 świeże filety z tuńczyka
3 łyżki Pesto alla Genovese Sacla’
2...
Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonym wrzątku, zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Łyżeczkę wody, w której gotował...
Czytaj więcej
2 świeże filety z tuńczyka
3 łyżki Pesto alla Genovese Sacla’
2...
Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonym wrzątku, zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Łyżeczkę wody, w której gotował...