język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Smażony łosoś z pesto

03.08.2018 20 minut 2 osoby
Składniki:

25g małych kawałków chleba
175g zielonej fasolki szparagowej
2 x 175g filetów z łosia bez skóry
1 łyżka oliwa extra vergin Cirio
4 łyżeczki Pesto alla Genovese Saclà
Ocet balsamiczny Cirio
Kilka cienkich plasterków cytryny
Sól morska i świeżo mielony pieprz


Przygotowanie:

Fasolkę gotować w osolonym wrzątku przez 4-5 minut, odcedzić, przelać zimna wodą. Filety umyć, natrzeć oliwą wymieszaną z solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanej patelni przez 6 minut z każdej strony. Na patelni rozgrzać oliwę, na małym ogniu usmażyć kawałki chleba na złocisty kolor. Gotowe grzanki przełożyć do miseczki i wymieszać z pesto. Na talerzu rozłożyć fasolkę . Przyprawić oliwą, ocetem balsamicznym solą i pieprzem . Na fasolce położyć kawałki łososia, a na nich rozprowadzić pesto z grzankami. Przybrać palsterkami cytryny.

Polecane wino: DOCG GROTTE GRECO DI TUFO WYTRAWNE.

REGION CAMPANIA.

Do tego przepisu wykorzystaj
Marki
Facebook Instagram