Penne z zapiekanymi pomidorami, czosnkiem i papryczką chilli
03.08.2018
25 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
450g makaronu penne Agnesi
1 łyżeczka oliwy z oliwek extra vergine Cirio
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1 mała papryczka chilli, drobno pokrojona
1 słoik pomiodrów zapiekanych z ostrą papryczką Sacla’, pomidory odsączyć i pokroić na 3 części
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć przez ok. 1 min. czosnek i papryczkę chilli. Dodać pomiodry i podgrzewać 2-3 min. na małym ogniu. Dodać pietruszkę i przyprawy. Dodać odcedzony makaron, wymieszać i gotować jeszcze przez 2-3 min.
Polecane wino: IGT CORVO ROSSO WYTRAWNE.
REGION SICILIA.
Do tego przepisu wykorzystaj