Włoskie Gazpacho
03.08.2018
25 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
500ml przecieru pomidorowego Cirio
1 słoik sosu Arrabbiata Saclà
200ml zimnej wody
1 łyżeczka czerwonego octu winnego Cirio
1 zmiażdżony ząbek czosnku
Oliwa z oliwek Extra virgin Cirio
Kilka kostek lodu
8 listków świeżej bazylii
pół zielonego ogórka, pokrojonego w kostkę
2 cebulki szalotki, pokrojone w półksiężyce
Sól morska i świeżo mielony pieprz
Tosty
Przygotowanie:
W garnku wymieszać przecier pomidorowy, dodac pół opakowaniu sosu Arrabbiata oraz wodę, ocet winny oraz czosnek. Całość zmiksować na gładką masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę przelać do miseczek, dodać kostki lodu oraz pozostały sos. Przybrać listkami bazylii. Podawać z opiekanym pieczywem tostowym, ogórkiem i cebulą.
Polecane wino: DOCG GAVI WYTRAWNE.
REGION PIEMONTE.
Do tego przepisu wykorzystaj