Przepisy
Pierś w sezamie z makaronem
03.08.2018
15 minut
2 osoby
Składniki: 100g makaronu AGNESI Tagliatelle Mezzane
pesto AGNESI Rosso
1 cebula
2 ząbki czosnku
tarty parmezan Nova Castelli...
Przygotowanie: Po zagotowaniu wody w garnku należy wrzucić makaron na 6 minut . Na rozgrzaną patelnię wrzucamy wcześniej pokrojoną w kostkę...
Czytaj więcej
pesto AGNESI Rosso
1 cebula
2 ząbki czosnku
tarty parmezan Nova Castelli...
Przygotowanie: Po zagotowaniu wody w garnku należy wrzucić makaron na 6 minut . Na rozgrzaną patelnię wrzucamy wcześniej pokrojoną w kostkę...
Sernik korzenny
30.11.-0001
60 minut
6 osoby
Składniki: Spód:
200 g ciasteczek imbirowych Annas,
50 g masła
Masa sernikowa:
700 g twarogu sernikowego,
3 jaja,
150 g...
Przygotowanie: Spód ciasta Ciasteczka Annas przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Następnie mieszamy je z rozpuszczonym...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Spód ciasta Ciasteczka Annas przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Następnie mieszamy je z rozpuszczonym...
Parmigiana z bakłażanem
03.08.2018
45 minut
6 osoby
Składniki: 2kg bakłażanów
150 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
1,5 l przecieru pomidorowego Cirio
250g startego...
Przygotowanie: Bakłażana umyć i pokroić na plastry. Plastry posypać solą i odstawić na 2 godziny (w ten sposób pozbędziemy się...
Czytaj więcej
150 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
1,5 l przecieru pomidorowego Cirio
250g startego...
Przygotowanie: Bakłażana umyć i pokroić na plastry. Plastry posypać solą i odstawić na 2 godziny (w ten sposób pozbędziemy się...
Wieżyczki z Caprese
03.08.2018
15 minut
2 osoby
Składniki: 250 g sera mozzarella Bardzobuona
1/2 opakowania pomidorów zapiekanych z chilli Sacla
Oliwa z oliwek Extra Vergine...
Przygotowanie: Ser pokroić na plastry. Pomidory odsączyć z zalewy. Przekładać na przemian warstwa sera, warstwa pomidorów. Doprawić oliwą...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Ser pokroić na plastry. Pomidory odsączyć z zalewy. Przekładać na przemian warstwa sera, warstwa pomidorów. Doprawić oliwą...
Penne z zapiekanymi pomidorami, czosnkiem i papryczką chilli
03.08.2018
25 minut
4 osoby
Składniki: 450g makaronu penne Agnesi
1 łyżeczka oliwy z oliwek extra vergine Cirio
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1...
Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć przez ok. 1 min. czosnek...
Czytaj więcej
1 łyżeczka oliwy z oliwek extra vergine Cirio
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1...
Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć przez ok. 1 min. czosnek...
Serniczki z ricotty
10.08.2020
150 minut
4 osoby
Składniki:
pół szklanki migdałów
garść daktyli,
3 łyżki płatków owsianych
400 g sera ricotta Nuova Castelli,
3...
Przygotowanie: Serniczki z ricotty to lekki deser dla całej rodziny. Przygotowanie spodu: Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Serniczki z ricotty to lekki deser dla całej rodziny. Przygotowanie spodu: Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na...
Tiramisu
03.08.2018
30 minut
4 osoby
Składniki:
500 g mascarpone Nuova Castelli,
4 żółtka,
250 g podłużnych biszkoptów Vicenzi,
200 ml espresso Kimbo,
6 łyżek...
Przygotowanie: Przygotowanie tiramisu rozpoczynamy od zaparzenia kawy Kimbo. Odstawiamy ją do wystudzenia. W tym czasie miksujemy żółtka...
Czytaj więcej
Przygotowanie: Przygotowanie tiramisu rozpoczynamy od zaparzenia kawy Kimbo. Odstawiamy ją do wystudzenia. W tym czasie miksujemy żółtka...
Smażony łosoś z pesto
03.08.2018
20 minut
2 osoby
Składniki: 25g małych kawałków chleba
175g zielonej fasolki szparagowej
2 x 175g filetów z łosia bez skóry...
Przygotowanie: Fasolkę gotować w osolonym wrzątku przez 4-5 minut, odcedzić, przelać zimna wodą. Filety umyć, natrzeć oliwą wymieszaną...
Czytaj więcej
175g zielonej fasolki szparagowej
2 x 175g filetów z łosia bez skóry...
Przygotowanie: Fasolkę gotować w osolonym wrzątku przez 4-5 minut, odcedzić, przelać zimna wodą. Filety umyć, natrzeć oliwą wymieszaną...