język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Tiramisu

03.08.2018 30 minut 4 osoby
Składniki:
  • 500 g mascarpone Nuova Castelli,
  • 4 żółtka,
  • 250 g podłużnych biszkoptów Vicenzi,
  • 200 ml espresso Kimbo,
  • 6 łyżek amaretto od Negroni,
  • 6 łyżek cukru,
  • kakao do posypania.

Przygotowanie:

Przygotowanie tiramisu rozpoczynamy od zaparzenia kawy Kimbo. Odstawiamy ją do wystudzenia. W tym czasie miksujemy żółtka z cukrem aż uzyskamy puszystą masę. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników.
Później przygotowujemy foremkę. Biszkopty zanurzamy w kawie wymieszanej z likierem Amaretto aż do wypełnienia dna foremki. Następnie nakładamy na to warstwę mascarpone. Na ser ponownie układamy biszkopty i kolejną porcję mascarpone. Wierzch posypujemy kakao. Tiramisu przed podaniem chłodzimy w lodówce.

Do tego przepisu wykorzystaj
Marki
Facebook Instagram