język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

BINDI

Bindi to wyjątkowa marka w świecie, gdzie globalizacja doprowadziła do ujednolicenia jakości produktów. Silną stroną marki Bindi jest pasja oraz dążenie do osiągnięcia jak najlepszej jakości.

„Bindi bardziej ceni sobie rozpowszechnianie jej dobrego imienia przez wiernych klientów niż za pomocą krzykliwej reklamy”.

Jakość składników, jakość produktów i prostota smaku wynikająca z tradycji gwarantują Klientom niepowtarzalność doznań.

W ofercie Bindi odnajdziemy niepowtarzalny smak klasycznych tortów, apetycznych ciast z owocami, profiteroles, delikatnych musów, lodów, sorbetów, kruchych rogalików oraz wielu innych smakowitych specjałów.

Legenda Bindi narodziła się w Mediolanie, w sklepie przy ulicy via Larga, gdzie Attilio Bindi od 1946 roku zachwycał klientów swoją wykwintną kuchnią i wypiekami cukierniczymi.
Jednak Attilio Bindi to nie tylko doskonały kucharz, ale i uzdolniony menadżer, w kilka lat zawojował rynek Mediolańskich hoteli i restauracji dostarczając im swoje wypieki.

Stale rozszerzający się obszar dostaw spowodował, iż w roku 1956 firma zdecydowała się na zmianę technologii produkcji. Zastosowano metodę błyskawicznego zmrażania wyrobów tuż po ich wypieku, dzięki czemu cały smak i aromat zostaje uwięziony we wnętrzu.

Obecnie, gdy trzecie pokolenie Bindi ustępuje miejsca swoim następcom, jakość włoskich wyrobów cukierniczych może być doceniana na stołach większości ekskluzywnych restauracji Europy, Stanów Zjednoczonych, Kanady oraz Japonii

„Naszą filozofią jest praca z pasją, chęć tworzenia i rozwijania się w zgodzie z gustami klientów.”
Attilio Bindi

W deserach włoskich sprowadzanych do Polski przez North Coast wyjątkowe składniki grają pierwsze skrzypce. Podstawę produktu stanowi kremowa konsystencja, za którą odpowiadają włoskie sery. Wśród tych najczęściej wykorzystywanych w słodkich przekąskach prym wiodą mascarpone i ricotta. Oba sery wyróżniają się jedwabistością, która przypadnie do gustu zarówno młodszych, jak i starszym fanom włoskich potraw. W deserach sprowadzanych przez dystrybutora włoskich produktów nie brak również nawiązania do klasycznych smaków Italii. Mowa tu oczywiście o ciasteczkach amarettini z tradycyjnym, włoskim likierem amaretto oraz o kawie, która stanowi nieodłączną część włoskiej kuchni.

www.bindidessert.it

 


Katalog Bindi.

Dwusmakowy, krojony tort złożony z: Crostata crema catalana – kruche ciasto z kremem katalońskim i cukrem karmelizowanym 
CROSTAT CREMA CATALANA
Dwusmakowy, krojony tort złożony z: Macao – miękki tort czekoladowy na bazie biszkoptu kakaowego i Nonna – kruche ciasto
Torta Nonna - Macao
Kruche ciasto z owocami leśnymi. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane
TORTA FRUTTI DI BOSCO
Kruche ciasto z kremem, migdałami, orzeszkami pinii. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 6
TORTA DELLA NONNA
Kruche ciasto z kremem cytrynowym. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane
TORTA AL LIMONE
Sernik na bazie sera ricotta i mascarpone z karmelem. Pokryty migdałami i kremem brule. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie
CHEESECAKE BRULE
Ptysie z kremem czekoladowym w polewie z białej czekolady. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce
PROFITEROL BIANCO
Ptysie z bitą śmietaną w polewie czekoladowej. Ptysie z kremem czekoladowym w polewie z białej
PROFITEROL SCURO
Tort czekoladowy z wiśniami i kremem Chantily. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3
SELVA NERA
Klasyczny deser na bazie kremu zabajone. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane
TIRAMISU WORLD
Klasyczny deser na bazie kremu zabajone. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane
TIRAMISU TONDO
Tort z trzech rodzajów czekolady; gorzkiej, mlecznej, białej. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce
CHOCOLATE TRILOGY
Sernik na bazie biszkoptowej z truskawkami. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. 12 porcji.
CHEESECAKE MONTEROSA
Kruche ciasto nadziewane purée brzoskwiniowym.
CROSTATA ALBICOCCA
Kruche ciasto nadziewane purée wiśniowym.
CROSTATA CILIEGIA
Marki
Facebook Instagram