język polski język angielski
Northcoast

BINDI

Bindi to wyjątkowa marka w świecie, gdzie globalizacja doprowadziła do ujednolicenia jakości produktów. Silną stroną marki Bindi jest pasja oraz dążenie do osiągnięcia jak najlepszej jakości.

„Bindi bardziej ceni sobie rozpowszechnianie jej dobrego imienia przez wiernych klientów niż za pomocą krzykliwej reklamy”.

Jakość składników, jakość produktów i prostota smaku wynikająca z tradycji gwarantują Klientom niepowtarzalność doznań.

W ofercie Bindi odnajdziemy niepowtarzalny smak klasycznych tortów, apetycznych ciast z owocami, profiteroles, delikatnych musów, lodów, sorbetów, kruchych rogalików oraz wielu innych smakowitych specjałów.

Legenda Bindi narodziła się w Mediolanie, w sklepie przy ulicy via Larga, gdzie Attilio Bindi od 1946 roku zachwycał klientów swoją wykwintną kuchnią i wypiekami cukierniczymi.
Jednak Attilio Bindi to nie tylko doskonały kucharz, ale i uzdolniony menadżer, w kilka lat zawojował rynek Mediolańskich hoteli i restauracji dostarczając im swoje wypieki.

Stale rozszerzający się obszar dostaw spowodował, iż w roku 1956 firma zdecydowała się na zmianę technologii produkcji. Zastosowano metodę błyskawicznego zmrażania wyrobów tuż po ich wypieku, dzięki czemu cały smak i aromat zostaje uwięziony we wnętrzu.

Obecnie, gdy trzecie pokolenie Bindi ustępuje miejsca swoim następcom, jakość włoskich wyrobów cukierniczych może być doceniana na stołach większości ekskluzywnych restauracji Europy, Stanów Zjednoczonych, Kanady oraz Japonii

„Naszą filozofią jest praca z pasją, chęć tworzenia i rozwijania się w zgodzie z gustami klientów.”
Attilio Bindi

www.bindidessert.it

Kremowy tort z owocami z marakui z konfiturą malinową i glazurą z białej czekolady i malin.
LAMPONI E PASSION FRUIT
Kruche ciasto z kremem cytrynowym. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane
TORTA AL LIMONE
Kruche ciasto z kremem, migdałami, orzeszkami pinii. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 6
TORTA DELLA NONNA
Kruche ciasto z czekoladą i gruszkami. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Kroić
CIOCOLATO PERE
Sernik na bazie sera ricotta i mascarpone z karmelem. Pokryty migdałami i kremem brule. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie
CHEESECAKE BRULE
Tort czekoladowy z wiśniami i kremem Chantily. Rozmarażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3
SELVA NERA
Tort z trzech rodzajów czekolady; gorzkiej, mlecznej, bialej. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce
CHOCOLATE TRILOGY
Sernik na bazie biszkpocie z truskawkami. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. 12 porcji.
CHEESECAKE MONTEROSA
Kruche ciasto z owocami leśnymi. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane
TORTA FRUTTI DI BOSCO
Klasyczny deser na bazie kremu zabajone. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane
TIRAMISU WORLD
Ptysie z kremem czekoladowym w polewie z białej czekolady. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce
PROFITEROL BIANCO
Ptysie z bitą śmietaną w polewie czekoladowej. Ptysie z kremem czekoladowym w polewie z białej
PROFITEROL SCURO
Mus czekoladowy. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni. Sugerowane porcjowanie: 10-12.
MOUSSE AL CIOCCOLATO
Waflowe rurki wypełnione kremem z ricotty, czekoladą i kandyzowaną pomarańczą. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie
CANNOLO SICILIANO
Krem kataloński z karmelizowanym cukrem trzcinowym. Rozmrażanie 4-5 godz. Przechowywanie w lodówce przez 3 dni.
COPPA CREMA CATALANA
Marki