język polski język angielski
Northcoast

SURGITAL

SURGITAL to rodzinna firma Państwa Bacchini założono w 1980 roku w miejscowości Lavezzola w samym sercu regionu Emilla Romania, słynącego z produkcji świeżych makaronów. Dzisiaj, Surgital jest niekwestionowanym liderem w produkcji świeżych, głęboko mrożonych makaronów, mrożonych sosów i gotowych dań dla restauracji, barów i firm cateringowych.

Zapraszamy do odwiedzenia nowego serwisu internetowego marki SURGITAL, na którym m. in. jest możliwość w realnym czasie porozmawiać z jednym z szefów kuchni Surgital.

www.surgital.com

Laboratorio Tortellini to najpopularniejsza i najbardziej wydajna linia z pośród wszystkich lini Surgital, nastawiona na produkcję świeżych, jakościowych, głęboko mrożonych makaronów. W ofercie można znaleźć całą gamę nadziewanych ravioli i tortelli, makarony krótkie jak garganelli czy orecchiette, makarony długie takie jak pappardelle czy tagliolini. Ponadto doskonałe ziemniaczane gnocchi.

Divine Creazioni to świeży, głęboko zamrożony makaron, dedykowany wszystkim tym którzy poszukują autentycznych, tradycyjnych smaków i doceniają najwyższą jakość oryginalnego włoskiego makaronu.
Linia DC prezentuje wszystkie walory produktu świeżego, przygotowanego ręcznie. Każdy z makaronów tego samego rodzaju posiada unikatową formę. Do produkcji DC używa się najwyższej jakości wyselekcjonowanych składników nie spotykanych przy produkcji makaronów Laboratorio Tortelini. W szerokiej gamie makaronów DC możemy odnaleźć makarony nadziewane serem ricotta z bawolego mleka, truflami czy muszlami Św. Jakuba (przegrzebki).

Pastasi Soluzioni Express to nowa linia wstępnie podgotowanych makaronów do szybkiego przygotowania opracowana przez Surgital. PSE reprezentuje najwyższą jakość wśród konkurencji dzięki zastosowanej metodzie wstępnego podgotowywania na przemian w wodzie i na parze. Dzięki mieszanej technice podgotowania w znacznej mierze redukuje się absorpcje wody przez co makaron osiąga:
- skrócony, średnio do ok. 1 min ( wrzątek) czas gotowania
- jednolity i nienaruszony wygląd ( bark zmarszczeń i plam)
- odpowiednią twardość „al dente”
- charakterystyczny dla produktów świeżych zapach
- większą opłacalność, ponieważ wydajność jest większa kiedy mniejsza absorpcja wody podczas podgotowywania.

FIORDIPRIMI to linia gotowanych dań na bazie makaronów Laboratorio Tortellini głęboko zamrożonych przeznaczonych do szybkiego przygotowania w kuchence mikrofalowej. Doskonałe dla małej gastronomii.

Sugosi to zestaw wyśmienitych sosów w formie kostek. Sosy Sugosi są bardzo praktyczne i wyjątkowo smaczne, ponieważ produkowane są według specjalnej receptury, bez konieczności pasteryzacji lub sterylizacji przetworów bezpośrednio po przegotowaniu lub przyrządzeniu. To prawdziwa rewolucja w kuchni i wielki przełom w przygotowywaniu sosów. Sosy dostępne są w odmianach starannie wybranych spośród bardzo bogatej tradycji kulinarnej Włoch. Nie tylko smakują doskonale same w sobie, ale stanowią również idealną bazę do przygotowywania bardziej wykwintnych dań. Można je bez problemu rozmrażać na patelni, na parze, kuchence mikrofalowej lub w chłodziarce

 

Świeży makaron jajeczny wypełniony smaczną wołowiną, wieprzowiną i indykiem, duszony z warzywami i Parmigiano Reggiano, Czas
RAVIOLACCIO ALLE CARNI BRASATE
 Makaron jajeczny z farszem ze szpinakiem,  ricottą z mleka krowiego i owczego. Czas gotowania: 4-5 minut
RAVIOLI SARDI
Ravioli nadziewane kalabryjską pikantną kiełbasą nduja i serem owczym Pecorino Romano CHNP Czas gotowania: 4-5 minut
RAVIOLACCI NDUJA E PECORINO
Pierożki nadziewane wieprzowiną, wołowiną i indykiem. Czas gotowania: 5/6 min. Przyrost wagi: 25%
AGNOLOTTI PIEMONTESI
Ravioloni nadziewane serem ricotta z mleka bawolego i liśćmi szpinaku. Czas gotowania: 7 min.  
RAVIOLONI RICOTTA DI BUFALA E SPINACI
Nadziewane mortadellą, indykiem i duszoną wieprzowiną  
RAVIOLI ALLA CARNE
Panciotti nadziewane przegrzebkami i krewetkami. Czas gotowania: 7 min.
PANCIOTTI CON CAPPESANTE E GAMBERI DEI MARE DEL NORD
Pierożki nadziewane serem ricotta i szpinakiem. Czas gotowania: 5/6 min. Przyrost wagi: 15%  
PANZEROTTI RICOTTA E SPINACI
Pierożki nadziewane serem gorgonzola. Czas gotowania: 4/5 min. Przyrost wagi: 25%  
FIOCCHETTI AL GORGONZOLA
Makaron sakiewki nadziewany wędzoną szynka i serem Fontina Przyrost wagi po ugotowaniu: 35% (porcja 150 g, opakowanie 3 kg) Czas
FIOCCHI SPECK E FONTINA
Pierożki nadziewane serami (Robiolla, Grana Padano D.O.P, Taleggio D.O.P) z gruszką. Czas gotowania: 4/5 min. Przyrost wagi: 35%
FIOCCHI FORMAGGIO E PERE
Pierożki nadziewane serem ricotta i zielonymi szparagami. Czas gotowania: 6/7 min. Przyrost wagi: 40%
GIGANTI RICOTTA E ASPARAGI
Pierożki nadziewane serem ricotta, borowikami, mieszanką grzybów. Czas gotowania: 4/5 min. Przyrost wagi: 25%
GRANTORTELLONE CON FUNGHI PORCINI
Pierożki nadziewane serem ricotta i szpinakiem. Czas gotowania: 3/4 min. Przyrost wagi: 25%
GRANTORTELLONE RICOTTA E SPINACI
Makaron głęboko mrożony. Makaron z nadzieniem serowym (Ricotta, Robiola, Parmigiano Reggiano) w kształcie
AMICHETTI BIO
Marki