język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

SURGITAL

SURGITAL to rodzinna firma Państwa Bacchini założono w 1980 roku w miejscowości Lavezzola w samym sercu regionu Emilla Romania, słynącego z produkcji świeżych makaronów. Dzisiaj, Surgital jest niekwestionowanym liderem w produkcji świeżych, głęboko mrożonych makaronów, mrożonych sosów i gotowych dań dla restauracji, barów i firm cateringowych.

Zapraszamy do odwiedzenia nowego serwisu internetowego marki SURGITAL, na którym m. in. jest możliwość w realnym czasie porozmawiać z jednym z szefów kuchni Surgital.

www.surgital.com

Laboratorio Tortellini to najpopularniejsza i najbardziej wydajna linia z pośród wszystkich lini Surgital, nastawiona na produkcję świeżych, jakościowych, głęboko mrożonych makaronów. W ofercie można znaleźć całą gamę nadziewanych ravioli i tortelli, makarony krótkie jak garganelli czy orecchiette, makarony długie takie jak pappardelle czy tagliolini. Ponadto doskonałe ziemniaczane gnocchi.

Divine Creazioni to świeży, głęboko zamrożony makaron, dedykowany wszystkim tym którzy poszukują autentycznych, tradycyjnych smaków i doceniają najwyższą jakość oryginalnego włoskiego makaronu.
Linia DC prezentuje wszystkie walory produktu świeżego, przygotowanego ręcznie. Każdy z makaronów tego samego rodzaju posiada unikatową formę. Do produkcji DC używa się najwyższej jakości wyselekcjonowanych składników nie spotykanych przy produkcji makaronów Laboratorio Tortelini. W szerokiej gamie makaronów DC możemy odnaleźć makarony nadziewane serem ricotta z bawolego mleka, truflami czy muszlami Św. Jakuba (przegrzebki).

Pastasi Soluzioni Express to nowa linia wstępnie podgotowanych makaronów do szybkiego przygotowania opracowana przez Surgital. PSE reprezentuje najwyższą jakość wśród konkurencji dzięki zastosowanej metodzie wstępnego podgotowywania na przemian w wodzie i na parze. Dzięki mieszanej technice podgotowania w znacznej mierze redukuje się absorpcje wody przez co makaron osiąga:
- skrócony, średnio do ok. 1 min ( wrzątek) czas gotowania
- jednolity i nienaruszony wygląd ( bark zmarszczeń i plam)
- odpowiednią twardość „al dente”
- charakterystyczny dla produktów świeżych zapach
- większą opłacalność, ponieważ wydajność jest większa kiedy mniejsza absorpcja wody podczas podgotowywania.

FIORDIPRIMI to linia gotowanych dań na bazie makaronów Laboratorio Tortellini głęboko zamrożonych przeznaczonych do szybkiego przygotowania w kuchence mikrofalowej. Doskonałe dla małej gastronomii.

Sugosi to zestaw wyśmienitych sosów w formie kostek. Sosy Sugosi są bardzo praktyczne i wyjątkowo smaczne, ponieważ produkowane są według specjalnej receptury, bez konieczności pasteryzacji lub sterylizacji przetworów bezpośrednio po przegotowaniu lub przyrządzeniu. To prawdziwa rewolucja w kuchni i wielki przełom w przygotowywaniu sosów. Sosy dostępne są w odmianach starannie wybranych spośród bardzo bogatej tradycji kulinarnej Włoch. Nie tylko smakują doskonale same w sobie, ale stanowią również idealną bazę do przygotowywania bardziej wykwintnych dań. Można je bez problemu rozmrażać na patelni, na parze, kuchence mikrofalowej lub w chłodziarce

 

Skład ciasta: semolina z pszenicy twardej, jaja z chowu ściółkowego Skład: burrata 59%, ricotta, oliwa z pierwszego
Scrigni con Burrata di Puglia
Skład ciasta: semolina z pszenicy twardej, jaja z chowu ściółkowego. Skład: ricotta, skórka pomarańczy 13%, suszona
Quadrelli di cacao con scorza d’arancia
Skład ciasta: semolina z pszenicy twardej, jaja z chowu ściółkowego. Skład: jagnięcina 45%, ricotta, szpinak, bulion, bułka
Quadrelli con Agnello e Timo
Skład: purea z filetowych ziemniaków, ser stracchino, podgardle, ser Pecorino Romano DOP, szczypiorek,
Le Violette con Patata Viola Vitolette
Skład ciasta: semolina z pszenicy twardej, jaja z chowu ściółkowego. Skład: ricotta, ser Fontina DOP 18,5%, polenta
Panciotti Finferli e Fontina DOP
Skład ciasta: semolina z pszenicy twardej, jaja z chowu ściółkowego. Skład nadzienia: duszone przegrzebki 24% (przegrzebki
Panciotti con Cappesantee Gamberi dei Mare del Nord
Ravioloni nadziewane serem ricotta z mleka bawolego i liśćmi szpinaku. Czas gotowania: 7 min.  
RAVIOLONI RICOTTA DI BUFALA E SPINACI
Pierożki nadziewane truflą i serem stracchino. Czas gotowania: 4/5 min. Przyrost wagi: 25%
AGNOLI CON TARTUFO E STRACCHINO
Makaron gnocchi z fioletowych ziemniaków z francuskiej odmiany vitelotte (68%)
Czas gotowania: 2-3 min.
Przyrost
I MAMMOLI DI PATATA VIOLA
Czas gotowania 4-5 minut
MACCHERONI AL TORCHIO
Czas gotowania 4-5 minut
PACCHERI. DUŻA RURKA
Czas gotowania: 4/5 min. Przyrost wagi: 50%
ORECCHIETTE
Skład: semolina z pszenicy twardej, jaja ściółkowe, woda, sól. Czas gotowania: 5/6 min. Przyrost wagi: 55%
Graminga gialla
Czas gotowania: 4/5 min. Przyrost wagi: 45%
STRIGOLI
Skład: semolina z pszenicy durum, mąka gryczana pełnoziarnista, sól, woda. Przyrost wagi po ugotowaniu: 50% Czas gotowania:
Pizzoccheri
Marki
Facebook Instagram