język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Menu

Najwyższej jakości czarne oliwki, drobno posiekane i zmieszane z oliwą extra virgin. Doskonały jako dodatek lub nadzienie do pizzy,
tapenada Krem z czarnych oliwek
TX1 Pomidory podsuszane „Soleggiati” - pomidory  podsuszane w słońcu. Intensywny smak pomidora (więcej miąższu -
POMIDORY LEKKO SUSZONE W SŁOŃCU "SOLEGGIATI"
Krem z zielonych oliwek. Doskonały jako do bruschetty lub na przystawki.
tapenada Krem z zielonych oliwek
Pachnące i smaczne pesto łączące pulpę pomarańczową i skórkę, skórkę cytryny, całe prażone migdały i ser
Pesto z owoców cytrusowych
Bardzo kremowe i aromatyczne pesto z orzechów laskowych. Idealne do pikantnych połączeń z pierwszym i drugim
Pesto z orzechów laskowych
Tradycyjne śródziemnomorskie pesto łączące łagodny smak ricotty i półwytrawnych pomidorów z lekko pikantnym
pesto rosso
Oliwki Castelvetrano, pochodzące z prowincji Trapani, wyróżniają się wielkością i wyjątkowo zwartą konsystencją.
Oliwki Castelvetrano
Oliwki po grecku marynowane z wodą, octem i oliwą z oliwek. Idealne jako przystawka bądź jeden ze składników do sałatek.
OLIWKI PO GRECKU
Mieszanka oliwek czarnych i zielonych bez pestek, doprawione oliwą, papryczką chili i ziołami. Ostry smak papryczki chili sprawia,
Mix oliwek na ostro
Oliwki „Nostraline alla calabrese” – oliwki z południowego regionu Włoch - Kalabria. Przyprawiane ziołami i oliwą
OLIWKI PO KALABRYJSKU
Oliwki bez pestek Leccino w oleju z papryczką chili i rozmarynem. Doskonałe do pizzy oraz jako dodatek do dań rybnych
Oliwki Leccino
Zielone oliwki z pestką „Giganti” – duże oliwki polecane do zimnych bufetów i jako antipasto.  
DUZE ZIELONE OLIWKI Z PESTKAMI
Oliwki czarne bez pestek
OLIWKI CZARNE BEZ PESTEK
Wybrane, świeżo przetworzone karczochy z łodygą, aromatyzowane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i ziołami, bez
Karczochy alla giudia
Świeże pesto z włoskiej bazylii z dodatkiem sera Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano z dodatkiem orzeszków
Świeże pesto alla genovese
Karczochy - Jadalną częścią karczocha są mięsiste końce łuskowatych okryw kwiatostanu oraz jego dno. Można je gotować, smażyć,
KARCZOCHY NATURALNE
Karczochy bez łodyg, krojone na pół i grillowane, przygotowane z oliwą, octem i natką pietruszki. Bardzo smaczne,
karczochy grillowane
Pesto alla Genovese jest tradycyjnym sosem z północno – zachodniej części Włoch, regionu Liguria. Sos ze świeżej bazylii
PESTO ALLA GENOVESE 720g
Słodko-kwaśna marynata z pokrojonych w kostkę gruszek Williamsa. Pyszny smak gruszki potęguje połączenie z wiórkami
Sos gruszkowo - imbirowy
Dzięki wykorzystaniu octu jabłkowego posiada bardzo delikatny smak. Polecany jako dodatek do gotowanego mięsa i drobiu. Świetnie smakuje
Salsafichi - Słodko-kwaśny sos z figami
Aktualności
North Coast partnerem Arte Culinaria Italiana 2020
North Coast partnerem Arte Culinaria Italiana 2020
XV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej – Arte Culinaria Italiana
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Sałatka z makaronem
Sałatka z makaronem
15 minut 2 osoby
Składniki: 100 g makaronu Pappardelle garść pomidorów koktajlowych, 3-4 suszone pomidory + 1 łyżka oleju z suszonych...
Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na połówki, mieszamy je z ugotowanym...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram