język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Menu

Sos otrzymany z miąższu pomarańczy i krojonej cebuli, lekko pikantny, posiada szczególny kwaśno-słodki posmak. Polecany jako
Salsarancia - Sos z cebulą i miąższem pomarańczy
Ten kwaśno-słodki sos świetnie smakuje zarówno do dojrzewających serów (grana, montasio, pecorino) jak i do gotowanego
Peperonissima - Sos z papryką
Doskonały jako sos do ryb, do gotowanego bądź grillowanego mięsa, do drobiu. Do dojrzewających i świeżych serów.
Sos z czerwonej cebuli w occie balsamicznym z Modeny
Tuńczyk żółtopłetwy w zalewie z oliwy z oliwek z charakterystycznym chudym, jasnym mięsem.
TUŃCZYK W OLIWIE Z OLIWEK
Dzięki obecności musztardy charakteryzuje się przyjemnie ostrym smakiem. Świetnie smakuje jako dodatek do gotowanego mięsa i drobiu.
Sos z zielonych pomidorów
Mielone pistacje w kremie z oliwy z oliwek i odrobiną soli. Prawdziwe sycylijskie pesto o ciepłym smaku,
SOS PESTO Z ORZESZKAMI PISTACJOWYMI
Ocet Balsamiczny z Modeny jest synonimem kultury i historii miasta Modena i Reggio Emilia. Subtelność, pełny smak, brunatny
OCET BALSAMICZNY Z MODENY IGP
Zielony pieprz liofilizowany – w odróżnieniu od pieprzu w solance, jest bardzo delikatny i kruchy. Wykorzystuje się
PIEPRZ ZIELONY
Karczochy - Jadalną częścią karczocha są mięsiste końce łuskowatych okryw kwiatostanu oraz jego dno. Można je gotować, smażyć,
KARCZOCHY W OLEJU
XC1 Zebrane z pól i przekrojone na pół, dla zachowania smaku typowego dla pomidora zostały poddane powolnemu
MEZZORO POMODORI. PODSUSZANE POŁÓWKI POMIDORÓW
UA1 Suszone pomidory „Tutto Sole”. To okrągłe pomidorki najwyższej jakości, zebrane w najbardziej odpowiednim momencie fazy
POMIDORY SUSZONE NA SŁOŃCU W OLIWIE Z OLIWEK
Sos zrobiony z wierzchołków rzepy, oliwy z pierwszego tłoczenia i papryczki chili. Sos Battuto di Friarielli
Sos z rzepy Friarelli
Gotowy do użycia ragù wykonany z warzyw i przypraw. Menù udało się stworzyć sos przy użyciu tylko prostych
Ragù Bolognese wegańskie
Przyprawa włoska - łatwa w użyciu, nadaje się tylko do gorących potraw .Przygotowany w proszku smak szafranu gotowy, aby dodać
 KONCENTRAT W PROSZKU O SMAKU SZAFRANU
Sos „Arrabbiata” - wyprodukowany w najlepszym momencie dla zbioru włoskich pomidorów z regionu Apulia.
SOS ARRABBIATA
Głównymi składnikami sosu są ostre papryczki i warzywa. To jeden z tradycyjnych sosów kuchni kalabryjskiej (południe
Pikantny sos z papryczek i warzyw Salsa di fuoco
Polenta – mąka kukurydziana. Stanowi danie samo w sobie, ale bywa również dodatkiem do różnych dań. W kuchni
MĄKA KUKURYDZIANA - POLENTA
Małe kapary w oliwie z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Szczególnie polecane jako przystawka
Kapary w oliwie
Kapary w occie -  owoce kaparów z ogonkami w delikatnej zalewie octowej, z dodatkiem
KAPARY W OCCIE
Typowe danie ze świeżej czerwonej i żółtej papryki pokrojonej na duże kawałki, ugotowanej z cebulą, pomidorem
domowa peperonata
Aktualności
North Coast partnerem Arte Culinaria Italiana 2020
North Coast partnerem Arte Culinaria Italiana 2020
XV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej – Arte Culinaria Italiana
Zobacz wszystkie aktualności
Przepisy
Sałatka z makaronem
Sałatka z makaronem
15 minut 2 osoby
Składniki: 100 g makaronu Pappardelle garść pomidorów koktajlowych, 3-4 suszone pomidory + 1 łyżka oleju z suszonych...
Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na połówki, mieszamy je z ugotowanym...
Zobacz wszystkie przepisy
Marki
Facebook Instagram