Fettuccine z łososiem
30.11.-0001
30 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
- 200 g makaronu Festaiola fettuccine,
- 300 g wędzonego łososia,
- 200 ml śmietanki 30%,
- garść listków świeżej bazylii,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki oliwy do smażenia.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę, podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki łososia, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy przez chwilę. Następnie łososia zalewamy śmietanką i gotujemy jeszcze kilka minut. Na koniec dorzucamy świeżą, pokrojoną bazylię oraz makaron, mieszamy całość i podajemy od razu.
Do tego przepisu wykorzystaj