język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Fettuccine z łososiem

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki:
  • 200 g makaronu Festaiola fettuccine,
  • 300 g wędzonego łososia,
  • 200 ml śmietanki 30%,
  • garść listków świeżej bazylii,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki oliwy do smażenia.

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę, podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki łososia, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy przez chwilę. Następnie łososia zalewamy śmietanką i gotujemy jeszcze kilka minut. Na koniec dorzucamy świeżą, pokrojoną bazylię oraz makaron, mieszamy całość i podajemy od razu.

Marki
Facebook Instagram