BURACZANE CARPACCIO
30.11.-0001
15 minut
2 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
2 małe gotowane buraki,
2 garści rukoli,
80 g sera koziego Chavegrand,
orzechy włoskie,
3 łyżki oliwy z oliwek Redoro,
1 łyżka miodu,
1 łyżka soku z cytryny,
przyprawy do smaku (sól, pieprz, czosnek).
Przygotowanie:
Zaczynamy od ugotowania buraków w mundurkach. Gotujemy je około 1,5 godziny w osolonej wodzie, a następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy buraki na cieniutkie plasterki (im cieńsze, tym lepsze), układamy na talerzach, dodajemy na górę rukolę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość posypujemy serem kozim. W międzyczasie przygotowujemy w szklance sos. Dodajemy oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny i całość mieszamy. Polewamy sosem carpaccio i gotowe. Smacznego!