język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

BURACZANE CARPACCIO

30.11.-0001 15 minut 2 osoby
Składniki:

2 małe gotowane buraki,

2 garści rukoli,

80 g sera koziego Chavegrand,

orzechy włoskie,

3 łyżki oliwy z oliwek Redoro,

1 łyżka miodu,

1 łyżka soku z cytryny,

przyprawy do smaku (sól, pieprz, czosnek).


Przygotowanie:

Zaczynamy od ugotowania buraków w mundurkach. Gotujemy je około 1,5 godziny w osolonej wodzie, a następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy buraki na cieniutkie plasterki (im cieńsze, tym lepsze), układamy na talerzach, dodajemy na górę rukolę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość posypujemy serem kozim. W międzyczasie przygotowujemy w szklance sos. Dodajemy oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny i całość mieszamy. Polewamy sosem carpaccio i gotowe. Smacznego!

Marki
Facebook Instagram