język polski język angielski
Northcoast

Grissini z szynką parmeńską, serkiem oraz bazylią

03.08.2018 15 minut 4 osoby
Składniki:

paluszki grissini Roberto
szynka parmeńska
serek mascarpone Nuova Castelli
kwaśna śmietana
posiekana świeża bazylia
posiekana świeża natka pietruszki
sól, pieprz
pomidorki koktajlowe


Przygotowanie:

W naczyniu wymieszać serek ze śmietaną i doprawić solą oraz pieprzem, dodać bazylię i pietruszkę, wymieszać. Plastrami szynki parmeńskiej owinąć paluszki i poukładać na dużym talerzu, udekorować pomidorkami koktajlowymi, listkami bazylii i pietruszki i podawać z przygotowanym serkiem.

Polecane wino: DOC PREMIUM LAMBRUSCO DI SORBARA VECCHIA MODENA WYTRAWNE, MUSUJĄCE.

REGION EMILIA ROMAGNA.

Do tego przepisu wykorzystaj
Marki