język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Pancakesy z ricottą

30.11.-0001 20 minut 3 osoby
Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 250 g sera ricotta Castelli,
  • 2 jaja,
  • ½ szklanki mleka,
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią,
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 150 g jagód,
  • dodatkowe jagody i cukier puder do podania.

Przygotowanie:

Mikserem łączymy ricottę, jaja, cukier i mleko. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy całość dokładnie. Gdyby masa była zbyt gęsta, można dolać do niej jeszcze trochę mleka – pamiętajmy jednak, że ciasto na pancakesy powinno być gęstsze niż na naleśniki. Na koniec dodajemy jagody, mieszamy. Pancakesy smażymy na złoty kolor na patelni zwilżonej olejem. Podajemy z dodatkową porcją jagód oraz posypane cukrem pudrem.

Do tego przepisu wykorzystaj
Marki
Facebook Instagram