język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Gelato di riso

30.11.-0001 180 minut 3 osoby
Składniki:
  • 80 g ryżu do risotto (taki będzie najbardziej klejący),
  • 500 ml mleka (może być ryżowe),
  • 1 cukier z prawdziwą wanilią,
  • 50 g śmietany kremówki,
  • 3 żółtka,
  • szczypta przyprawy korzennej.

Przygotowanie:

Ryż gotujemy na mleku do miękkości. Żółtka ubijamy z cukrem oraz z cukrem z prawdziwą wanilią na puszystą masę, dodajemy do tego śmietanę kremówkę oraz przyprawę korzenną. Masę jajeczną dodajemy do ugotowanego ryżu i miksujemy całość dokładnie. Zmiksowane lody przekładamy do pojemnika z pokrywką i odstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.

Do tego przepisu wykorzystaj
Marki
Facebook Instagram