Penne all’Arrabbiata
30.11.-0001
45 minut
3 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
- 250 g makaronu penne,
- 3 świeże pomidory,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 papryka chili,
- garść świeżej bazylii,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz,
- 50 g sera Pecorino Romano.
Przygotowanie:
Ugotuj makaron al dente. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno pokrojony czosnek oraz papryczkę chili, smaż przez chwilę. Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory, dopraw całość solą i pieprzem i smaż przez 5-7 minut, aż pomidory nieco się rozpadną. Wymieszaj makaron z uzyskanym sosem. Penne all’ arrabbiata podawaj ze startym serem Pecorino Romano oraz ze świeżą bazylią.
Do tego przepisu wykorzystaj