język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Penne all’Arrabbiata

30.11.-0001 45 minut 3 osoby
Składniki:
  • 250 g makaronu penne,
  • 3 świeże pomidory,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 papryka chili,
  • garść świeżej bazylii,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz,
  • 50 g sera Pecorino Romano.

Przygotowanie:

Ugotuj makaron al dente. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno pokrojony czosnek oraz papryczkę chili, smaż przez chwilę. Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory, dopraw całość solą i pieprzem i smaż przez 5-7 minut, aż pomidory nieco się rozpadną. Wymieszaj makaron z uzyskanym sosem. Penne all’ arrabbiata podawaj ze startym serem Pecorino Romano oraz ze świeżą bazylią.

Marki
Facebook Instagram