CORVO BIANCO IGT
Producent: Duca Di Salaparuta
Kod produktu: 46/01/01
Szczep: Insolia, Grecanico
Winifikacja: zbiór od połowy do końca września, bardzo delikatne tłoczenie. Fermentacja w niskiej temperaturze ok. 17°C. Dojrzewa w temperaturze kontrolowanej do wiosny. Uszlachetnianie następuje w butelkach min. przez 2 m-ce w temperaturze kontrolowanej.
Charakterystyka: brylantowa żółto-słomkowa barwa z odcieniami zieleni. Intensywny owocowy aromat. Na podniebieniu świeże, porywające, odpowiednia kwasowość, harmonijne, dobry charakter.
Podawanie: polecane do gęstych zup warzywnych (minestre), świetne do potraw warzywnych w tym szczególnie z roślinami strączkowymi, doskonałe do przystawek i ogólnie dań rybnych.
Temperatura podawania: 8-10°C
11,5-12% vol.
Pliki do pobrania:
Opakowanie: | 0,75l |
Smak: | Wytrawne |
Kolor: | Białe |
Styl: | Spokojne |
Zobacz również