Lam’Oro IGT
Region: Toskania, Włochy
Szczep: Sangiovese , Cabernet Sauvignon , Merlot
Winifikacja: Dojrzewanie w beczkach odbywa się przez pierwsze 6 miesięcy, po czym następuje starannie wyselekcjonowanie moszczu, a następnie dojrzewanie mieszanki przez kolejne 2 lata w beczkach. Następnie następuje butelkowanie i co najmniej 8 miesięcy dojrzewania w butelkach przed wprowadzeniem na rynek.
Charakterystyka: Głęboki, skoncentrowany rubinowy kolor daje przedsmak bogatych aromatów ciemnych owoców jagodowych, takich jak jeżyny i jagody. Na podniebieniu złożone, gęste garbniki, które wypełniają usta. Długi finisz.
Podawanie: dzięki swej mocnej strukturze i intensywnemu smakowi wino dobre do wyrazistych dań mięsnych, szczególnie dziczyzny.
Temperatura podawania: 16 - 18 st C
14% vol.
Opakowanie: | 0,75 l |
Smak: | Wytrawne |
Kolor: | Czerwone |
Styl: | Spokojne |
Szczep: | Sangiovese , Cabernet Sauvignon , Merlot |