Pinsa Mediterranea
Do ciasta przed wypieczeniem dodano suszone pomidory, kapary, czarne oliwki i oregano, które nadają produktowi specyficzny i intensywny smak. Ciasto charakteryzuje się bardzo wysokie uwodnienie, ponad 90% wody w mące, co sprawia, że jest o strukturze plastra miodu z miękkim miękiszem. Ciasto wyrasta przez co najmniej 48 godzin i jest rozprowadzane ręcznie i przyprawiane na zewnątrz oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Wymiary – 13 cm x 13 cm
La Biga – Tak
La Pasta Madre – Tak
Oliwa z Oliwek EVO - Tak
Waga 1 szt. – 100 g
Ilość w kartonie – 28 szt.
Przechowywanie – poniżej minus 18 °C
Czas rozmrażania – 10 - 15 min.
Po rozmrożeniu gotowa do spożycia, przekrojona
Opcjonalnie do podgrzania – 3 - 4 min. 180/200°C
Zastosowanie – do kanapek nadziewanych dowolnymi składnikami
Opakowanie: | 28 x 100g |