język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Pinsa typ 0

Producent:
Kod produktu: 77/01/29

Pinsa to płaski podpłomyk, gotowy do użycia według typowej receptury, z autorską mieszanką mąk. Ciasto charakteryzuje się bardzo wysokie uwodnienie, ponad 90% wody w mące, co sprawia, że ​​jest o strukturze plastra miodu z miękkim miękiszem. Ciasto wyrasta przez co najmniej 48 godzin i jest rozprowadzane ręcznie i przyprawiane na zewnątrz oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Produkt końcowy to dobrze rozwinięty podpłomyk, chrupiące na zewnątrz i miękki w środku.

 

Wymiary 13 cm x 13 cm

La Biga – Tak

La Pasta Madre – Tak

Oliwa z Oliwek EVO - Tak

Waga 1 szt. – 100 g

Ilość w kartonie – 28 szt.

Przechowywanie – poniżej minus 18 °C

Czas rozmrażania – 10 - 15 min.

 

Po rozmrożeniu gotowa do spożycia, przekrojona

Opcjonalnie do podgrzania – 3 - 4 min. 180/200°C

 

Zastosowanie – do kanapek nadziewanych dowolnymi składnikami

Pliki do pobrania:
Zadaj pytanie
Opakowanie: 28 x 100g
Marki
Facebook Instagram