język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Bio sery włoskie

Sery włoskie zachwycają smakoszy na całym świecie. Doskonałe Parmigiano Reggiano, mozzarella, mascarpone di bufala czy ricotta – wybór włoskich serów jest naprawdę duży, dlatego nie warto ograniczać się wyłącznie do jednego z nich. Parmezan będzie miłym akcentem w daniach kuchni włoskiej, na przykład w makaronach czy sałatkach. Mozzarella najlepiej sprawdza się na pizzy i mini grzankach, a mascarpone to obowiązkowy składnik tiramisu, choć my lubimy również przygotowywać na jego bazie masę do tarty. Ricotta dzięki swojej kremowości świetnie sprawdza się jak podstawa puszystych placuszków, które podane z kawą i świeżymi owocami będą stanowiły najlepsze śniadanie. Do tego może jeszcze kilka słodkich konfitur i można rozpocząć perfekcyjny poranek. Zachęceni? W takim razie koniecznie sprawdźcie nasze włoskie produkty bio!

Ser jest częściowo wytwarzany z mleka odtłuszczonego. Mleko z wieczornego udoju pozostawia się w kadziach na noc. Następnego
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TARTY BIO
Ser jest częściowo wytwarzany z mleka odtłuszczonego. Mleko z wieczornego udoju pozostawia się w kadziach na noc. Następnego
PARMIGIANO REGGIANO CHNP BIO
Nazwa „mozzarella” pochodzi od czasownika „mozzare” (rwać, szarpać) i jest związana z jedną z ostatnich
MOZZARELLA BIO
Ricotta to ser biały, podobny do twarożku, ale o bardziej zwartej konsystencji i bardzo drobnych grudkach.
Często jest mylona
RICOTTA BIO
Mascarpone wytwarza się ze śmietany z mleka krowiego - śmietanki zebranej z mleka użytego do produkcji między innymi Grana Padano
MASCARPONE BIO 250G
Pochodzenie gorgonzoli:
Jedna z legend głosi, że ser Stracchino stał się jednym z pierwszych na świecie serów
GORGONZOLA BIO
Marki
Facebook Instagram