język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Sałatka ze szpinakiem

30.11.-0001 15 minut 4 osoby
Składniki:
  • 2 garści szpinaku,
  • ½ zielonego ogórka,
  • 1 pomarańcza,
  • ½ czerwonej cebuli,
  • 50 g ricotty Castelli,
  • garść orzechów piniowych

Sos:

  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • Sól, pieprz.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na sos mieszamy.
Szpinak myjemy i układamy na talerzu, na wierzch dokładamy pokrojonego w plastry ogórka, cząstki pomarańczy, pokrojoną cebulę, orzeszki piniowe oraz ricottę. Całość polewamy sosem i podajemy od razu.

Do tego przepisu wykorzystaj
Marki
Facebook Instagram