Przystawka z Tapenade z suszonych pomidorów i zielonych oliwek
03.08.2018
25 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
2 bagietki
150 g sera koziego
¼ słoika Tapenade z zielonych oliwek Sacla
¼ słoika Tapenade z suszonych pomidorów Sacla
10 pomidorków koktajlowych
100 g czarnych oliwek Sacla
Kilka listków świeżej bazyli
100 g mozzarelli w kulkach
Przygotowanie:
Bagietki pokroić na średniej grubości kromki. Połowę sera koziego dokładnie wymieszać z tapenade z zielonych oliwek, drugą połowę połączyć z tapenade z suszonych pomidorów. Na każdej kromce rozzarować przygtowaną pastę z sera i tapenade. Udekorować kulką mozzarelli, pomidorem kokajlowym, oliwką oraz świeżą bazylią. Podawać jako aperitif do białego wina.
Polecane wino: DOC MONTEPULCIANO D'ABRUZZO WYTRAWNE.
REGION ABRUZZO.