język polski język angielski
Northcoast

Ostre włoskie tortille

03.08.2018 35 minut 4 osoby
Składniki:

200 g mielonej wołowiny
1 średniej wielkości cebula
1 opakowanie sosu Bruschettina Piccante Sacla
1 opakowanie tortilla
1 łyżka oliwy z oliwek Extra Vergine Cirio
sól


Przygotowanie:

Posiekać 1 cebulę i zrumienić na patelni z dodatkiem 1 łyżki oliwy extra vergin. Dodać 200g mielonej wołowiny i podgrzewać przez 3-4 minuty. Doprawić solą. Dodać Bruschettina Piccante i podgrzewać przez kilka minut. W piekarniku tortille. Rozsmarować farsz i zwinąć tortille w rulon.Podawać na ciepło z sezonową sałatką.

Polecane wino: IGT NERO D'AVOLA WYTRAWNE.

REGION SICILIA 991.

Marki