Zielona fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
03.08.2018
45 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
2 łyżeczki oliwy z oliwek Extra Vergine Cirio
1 drobno posiekana cebula
4 drobno posiekane ząbki czosnku
1 opakowanie (400g) pomidorów bez skóry Cirio
400 g zielonej fasolki szparagowej
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, czosnek i smaż przez ok. 10 min. Dodaj pomidory z puszki, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 min, do uzyskania gęstego sosu. Przypraw solą i pieprzem.W tym czasie umyj fasolkę szparagową i odetnij końce. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 15 min. do momentu, aż będzie miękka. Odcedź i wymieszaj z sosem. Serwuj na gorąco.
Do tego przepisu wykorzystaj