język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Makaron z krewetkami i sosem pesto

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki:
  • 1 opakowanie makaronu Festaiola Pappardelle Agnesi
  • 1 duża cukinia
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1/2 papryczki chili lub szczypta płatków chili
  • duża garść krewetek tygrysich
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 duże łyżki sosu pesto z bazylią Agnesi
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy delikatnie posiekany w cienkie plastry czosnek oraz kawałki chili lub płatki chili. Gdy czosnek nabierze delikatnej złocistej barwy, dodajemy kawałki cukinii. Smażymy parę minut, aż sok z cukinii wyparuje. Na końcu dodajemy obrane krewetki. Całość pozostawiamy na ogniu dosłownie parę minut. Odstawiamy, dodajemy 2 łyżki pesto oraz kawałki awokado. Dokładnie mieszamy i łączymy z makaronem, ugotowanym al dente. Podajemy na ciepło, doprawiając świeżo zmielonym pieprzem.

 

Przepis i zdjęcia pochodzą z blogu Make cooking easier

Link

 

Marki
Facebook Instagram