Makaron z krewetkami i sosem pesto
30.11.-0001
45 minut
4 osoby
Składniki:
Przygotowanie:
- 1 opakowanie makaronu Festaiola Pappardelle Agnesi
- 1 duża cukinia
- 4-5 ząbków czosnku
- 1/2 papryczki chili lub szczypta płatków chili
- duża garść krewetek tygrysich
- 1 dojrzałe awokado
- 2 duże łyżki sosu pesto z bazylią Agnesi
- sól morska i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy delikatnie posiekany w cienkie plastry czosnek oraz kawałki chili lub płatki chili. Gdy czosnek nabierze delikatnej złocistej barwy, dodajemy kawałki cukinii. Smażymy parę minut, aż sok z cukinii wyparuje. Na końcu dodajemy obrane krewetki. Całość pozostawiamy na ogniu dosłownie parę minut. Odstawiamy, dodajemy 2 łyżki pesto oraz kawałki awokado. Dokładnie mieszamy i łączymy z makaronem, ugotowanym al dente. Podajemy na ciepło, doprawiając świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis i zdjęcia pochodzą z blogu Make cooking easier
Do tego przepisu wykorzystaj