język polski język angielski
Northcoast

VALDO

Historia winiarni Valdo sięga 1926 roku. Nazwa winiarni jest mocno powiązana z nazwą okolicy „Valdobbiadene”, w której produkuje się wysokiej jakości Prosecco. Jest to jedna z najlepszych winiarni, która produkuje wino musujące ze szczepu Prosecco. Produkty Valdo są znane i cenione na całym świecie.

Winifikacja: zbiór druga połowa września. Delikatne tłoczenie, fermentacja na wyselekcjonowanych drożdżach w kontrolowanej
DOCG MARCA ORO PROSECCO DI VALDOBBIADENE WYTRAWNE
Winifikacja: zbiór ręczny połowa września. Delikatne tłoczenie, fermentacja w kontrolowanej temperaturze 18°C. Leżakowanie
DOC SPUMANTE PROSECCO TREVISO EXTRA DRY
Charakterystyka: bardzo lekkie i świeże, musujące  łagodnie półwytrawne wino. Starannie wyselekcjonowane winogrona
ICE SPUMANTE
Winifikacja: zbiór ręczny połowa września. Delikatne tłoczenie, fermentacja w kontrolowanej temperaturze 18°C. Leżakowanie
Spumante Prosecco Treviso DOC Extra Dry
Charakterystyka:bardzo lekkie i świeże, musujące  łagodnie słodkie wino o pięknym i bogatym aromacie świeżych winogron
Valdo Moscato Spumante Dolce
Marki
dasdasd