język polski język angielski
Northcoast

AGNESI

W 1824 roku, w śródziemnomorskim mieście Imperia, włoska rodzina AGNESI włożyła cały swój zapał i energię w produkcję najlepszego na świecie makaronu.
Ich wielkie żaglowce, dzisiaj symbol marki AGNESI przemierzały morza całego świata w poszukiwaniu twardego zboża najwyższej jakości, gdziekolwiek by ono nie rosło.
Od tamtych czasów wiele się zmieniło, pod marką Agnesi produkowane są również wyśmienite pesta, sosy, a ponad 180 lat tradycji tej marki jest gwarancją najwyższej jakości i doskonałego smaku.

www.agnesi-polska.pl

Tradycyjne Liguryjskie Pesto – połączenie tradycji i składników najwyższej jakości. Pesto przyrządzane jest wyłącznie ze
SOS PESTO Z BAZYLIĄ
Czerwone Pesto – ze śródziemnomorskimi przyprawami – jego oryginalny smak uzyskiwany jest dzięki suszonym na słońcu
SOS PESTO ROSSO
Pesto alla Calabrese - typowo kalabryjski smak uzyskiwany dzięki połączeniu delikatnego słonego sera Ricotta z wyrazistą czerwona
SOS PESTO ALLA CALABRESE
Pesto alla Siciliana – jego wyjątkowy smak pochodzi z tradycyjnej sycylijskiej kombinacji słonego sera Ricotta i orzechów
SOS PESTO ALLA SICILIANA
Sos Napoletana - to połączenie sosu pomidorowego z przetartą na gładką masę marchewką, cebulą i odrobiną czosnku.
SOS POMIDOROWY NAPOLETANA
Sos Bolognese – najbardziej znany i popularny włoski sos do makaronu. Połączenie soczystych pomidorów, świeżych warzyw
SOS POMIDOROWY BOLOGNESE
Sos Verdure - to danie przygotowane ze świeżych pomidorów dopełnione bakłażanem, papryką i cukinią.
SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI
Marki