język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

NUOVA CASTELLI

Ser jest częściowo wytwarzany z mleka odtłuszczonego. Mleko z wieczornego udoju pozostawia się w kadziach na noc. Następnego
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TARTY BIO
Nazwa „mozzarella” pochodzi od czasownika „mozzare” (rwać, szarpać) i jest związana z jedną z ostatnich
MOZZARELLA BIO
Specjał z regionu Apulia - południe Włoch nad Adriatykiem i morzem Jońskim. Najpierw powstaje „saszetka” mozzarelli,
BURRATA. SER Z POŁĄCZENIA MOZZARELLI I ŚMIETANKI
Ricotta to ser biały, podobny do twarożku, ale o bardziej zwartej konsystencji i bardzo drobnych grudkach.
Często jest mylona
RICOTTA BIO
Mascarpone wytwarza się ze śmietany z mleka krowiego - śmietanki zebranej z mleka użytego do produkcji między innymi Grana Padano
MASCARPONE BIO 250G
Pochodzenie gorgonzoli:
Jedna z legend głosi, że ser Stracchino stał się jednym z pierwszych na świecie serów
GORGONZOLA BIO
Bawole mleko zawiera mniej cholesterolu niż mleko krowie. Ponadto, można je przechowywać przez dłuższy czas. Mleko bawole zawiera
Masło Di Bufala 125g
Marki
Facebook Instagram