język polski język angielski
Northcoast

NUOVA CASTELLI

Ser jest częściowo wytwarzany z mleka odtłuszczonego. Mleko z wieczornego udoju pozostawia się w kadziach na noc. Następnego
PARMIGIANO REGGIANO CHNP SER TARTY BIO
Nazwa „mozzarella” pochodzi od czasownika „mozzare” (rwać, szarpać) i jest związana z jedną z ostatnich
MOZZARELLA BIO
Specjał z regionu Apulia - południe Włoch nad Adriatykiem i morzem Jońskim. Najpierw powstaje „saszetka” mozzarelli,
BURRATA. SER Z POŁĄCZENIA MOZZARELLI I ŚMIETANKI
Ricotta to ser biały, podobny do twarożku, ale o bardziej zwartej konsystencji i bardzo drobnych grudkach.
Często jest mylona
RICOTTA BIO
Mascarpone wytwarza się ze śmietany z mleka krowiego - śmietanki zebranej z mleka użytego do produkcji między innymi Grana Padano
MASCARPONE BIO 250G
Pochodzenie gorgonzoli:
Jedna z legend głosi, że ser Stracchino stał się jednym z pierwszych na świecie serów
GORGONZOLA BIO
Bawole mleko zawiera mniej cholesterolu niż mleko krowie. Ponadto, można je przechowywać przez dłuższy czas. Mleko bawole zawiera
Masło Di Bufala 125g
Marki