język polski język angielski
Northcoast

MOZZARELLA BLOK

Producent:
Kod produktu: 127/01/18

Mozzarella blok 1kg
Najlepsze mleko od stałych, regularnie kontrolowanych dostawców, oryginalna włoska receptura i technologia to sekret wyjątkowego smaku sera Mozzarella.


Wytwarzany w Rzepinie w mleczarni Latteria Tinis, poddawany jest surowej kontroli na każdym etapie produkcji. Pod koniec 2009 roku, zakład pozytywnie przeszedł proces certyfikacji, którego celem było uzyskanie certyfikatów IFS (International Food Standard) i BRC (British Retail Consortium), które są uznawanymi na całym świecie standardami dotyczącymi jakości i bezpieczeństwa żywności dla dostawców sieci handlowych.


Przez te kilka lat Zakład Produkcyjny w Rzepinie jest corocznie poddawany audytom ekspertów IFS i BRC w toku których uzyskuje pozytywne potwierdzenie i przedłużenie obu certyfikacji. W tym roku Mleczarnia uzyskała już przedłużenie IFS i BRC , wersje 6 na rok 2013 (oba certyfikaty do wglądu na życzenie klienta)

Do produkcji sera Mozzarella blok 1 kg wykorzystuje się wyłącznie naturalne, wyselekcjonowane składniki:

  • Mleko pochodzące od stałych, sprawdzonych dostawców
  • Żywe kultury bakterii
  • Podpuszczkę
  • Sól
  • Kwas cytrynowy jako regulator kwasowości

Minimalna zawartość tłuszczu w suchej masie 44%
Mozzarella ze względu na wierność oryginalnej włoskiej recepturze ma doskonałą konsystencję-idealną do starcia na wybrany przez klienta rodzaj wióru i doskonałą rozciągliwość po zapieczeniu na pizzy. Ser może być również wykorzystywany na zimno-np. do sałatek.

Format 1kg łatwy do starcia, idealny nawet w bardzo małych lokalach.

Zadaj pytanie
Opakowanie: 1kg
Do kupienia w sieciach: Carrefour
Marki