język polski język angielski
Northcoast | Włoskie produkty premium

Dania główne

Orecchiette ze szpinakiem

30.11.-0001 30 minut 2 osoby
Składniki: 300 g makaronu orecchiete, 400 g szpinaku w liściach, 300 g pomidorków koktajlowych, 100 g Parmigiano Reggiano, 3 łyżki...
Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente – gdy będzie gotowy, odlewamy sobie ½ szklanki wody z makaronu. Na patelni podsmażamy rozdrobniony...
Czytaj więcej

Makaron ze szparagami

30.11.-0001 45 minut 2 osoby
Składniki: 200 g makaronu Tagliatelle Mezzane Agnesi, pęczek szparagów zielonych, 100 g masła, papryczka chilli (opcjonalnie), 2...
Przygotowanie: Zaczynamy od ugotowania makaronu, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie kroimy szparagi, odłamujemy końce...
Czytaj więcej

kurczak ze stracciatellą

30.11.-0001 60 minut 3 osoby
Składniki: 500 g piersi z kurczaka, 10-12 suszonych pomidorów, 250-300 g szpinaku, 1 cebula (najlepiej czerwona), 3 ząbki...
Przygotowanie: Zaczynamy od dokładnego umycia i pokrojenia piersi z kurczaka. Rozbijamy kawałki tłuczkiem, sypiemy solą, pieprzem i innymi...
Czytaj więcej

Łosoś z pesto

30.11.-0001 45 minut 3 osoby
Składniki: filety z łososia, pesto z czosnkiem niedźwiedzim Sacla, świeża bazylia, cytryna, oliwa z oliwek Oleificio...
Przygotowanie: Filety z łososia dokładnie płuczemy i układamy na dużym kawałku folii aluminiowej. Smarujemy naszą rybę pesto, dodajemy kilka...
Czytaj więcej

Parmigiana di melanzane

30.11.-0001 45 minut 4 osoby
Składniki: 4 bakłażany, 200 g sera Parmigiano Reggiano, 300 ml passaty pomidorowej Cirio, 300 g mozzarelli Castelli, 1 cebula, garść...
Przygotowanie: Bakłażany myjemy, a następnie kroimy na cienkie plastry. Posypujemy każdy solą i odstawiamy na pól godziny – po tym czasie...
Czytaj więcej

Polenta z parmezanem

30.11.-0001 45 minut 2 osoby
Składniki: 1 szklanka polenty, 4,5 szklanki wody, 50 g masła, 50 g Parmigiano Reggiano, opcjonalnie: przyprawy (oregano, słodka papryka). ...
Przygotowanie: Polentę zalewamy wodą i gotujemy przez 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i dodajemy masło oraz ser Parmigiano Reggiano....
Czytaj więcej

Fettuccine z łososiem

30.11.-0001 30 minut 4 osoby
Składniki: 200 g makaronu Festaiola fettuccine, 300 g wędzonego łososia, 200 ml śmietanki 30%, garść listków świeżej bazylii, 1...
Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę, podsmażamy przez chwilę. Dodajemy...
Czytaj więcej

Risotto z dynią

30.11.-0001 30 minut 2 osoby
Składniki: 100 g ryżu Arborio Riso Gallo, 300 g dyni, np. Hokkaido, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 500 ml bulionu warzywnego, 1 kieliszek białego...
Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy na patelni masło, wrzucamy cebulę i czosnek,...
Czytaj więcej
Marki
Facebook Instagram