język polski język angielski
Northcoast

RISO GALLO

Firma Riso Gallo powstała w 1856 roku, dziś jest absolutnym liderem we Włoszech i jednym z największych producentów ryżu w Europie. Wśród gatunków ryżu Riso Gallo możemy odnaleźć m.in. Basmati, Carnaroli czy czarny ryż Venere.

 

Arborio jest najbardziej znanym we Włoszech ryżem do risotto, doskonałym do tradycyjnych dań warzywnych. Gwarantuje kremowy i aksamitny
ARBORIO
CARNAROLI – KRÓL WŁOSKIEGO RYŻU DO RISOTTO Ulubiony gatunek najlepszych specjalistów od risotto. Wyjątkowo kremowa, zwarta
CARNAROLI
VENERE – RYŻ ANTYCZNYCH IMPERATORÓW CHIŃSKICH O CZARNYCH, RAZOWYCH ZIARNACH PARBOILED. Jest idealny z dodatkiem oliwy lub
VENERE
Czerwony ryż razowy Riso Rosso posiada wspaniały aromat orzechów. Riso Rosso jest idealny jako dodatek do dań z mięsem lub rybą,
RISO ROSSO
BIO ARBORIO jest najbardziej znanym ryżem do risotto we Włoszech. Charakteryzuje się on szerokimi ziarnami, które znacznie lepiej niż
ARBORIO ORGANIC
Ryż ten posiada krótkie i okrągłe ziarna które charakteryzują się dużą zdolnością wchłaniania. Wcześniej używany do
ORIGINARIO
Ryż do deserów specjalnie przystosowany do przygotowywania słodkich przepisów. Pochodzący z Włoch "Dessert
RYŻ DO DESERÓW
BASMATI – RYŻ Z PUNJAB O KRYSTALICZNYCH ZIARNACH Z NATURALNYM ZAPACHEM. Może być gotowany na parze, w wodzie lub wg klasycznego
BASMATI
Klasyczny biały ryż do Risotto. Jeśli chcesz smaku i jakości prawdziwego włoskiego risotto, które wygląda jak by było
Ryż długoziarnisty Risotto 1kg
Marki