RUBINO DEL CERRO LAMBRUSCO DOP
Producent: VENTURINI BALDINI
Kod produktu: 162/01/01
Smak: Wyborny, pełny i zrównoważony
Charakterystyka: Fermentacja w kontrolowanej temperaturze, metodą charmat. Oryginalny bukiet, czysty i owocowy. Przypomina dziką wiśnię, dojrzałą śliwkę oraz zapachy dzikich owoców z nutami ciemnych przypraw. Smak jest pełny i zrównoważony z długim wykończeniem.
Podawanie: Jest zalecany do całego posiłku, idealny do czerwonych mięs i gotowanych.
Zawartość alkoholu: 12% vol.
Temperatura podawania: 10-12°C
Nagrody:
- 92 pkt – wg. James Suckling
- 90 pkt – wg. Falstaff
- The Wine Hunter
Pliki do pobrania:
Opakowanie: | 0,7 l |
Smak: | Wytrawne |
Kolor: | Czerwone |
Styl: | Musujące |
Szczep: | Lambrusco |