MONTELOCCO LAMBRUSCO ROSSO IGP
Producent: VENTURINI BALDINI
Kod produktu: 162/01/02
Wyraźny zapach ziół i soczystych czarnych wiśn.i
Smak: Świeży, półwytrawny z lekkimi taninami.
Charakterystyka: Fermentacja w kontrolowanej temperaturze, metodą charmat. Wyczuwalny zapach ziół i soczystych czarnych wiśni. Świeży, półwytrawny smak z lekkimi taninami, jest to wino do całego posiłku, szczególnie polecane z bogatymi pierwszymi daniami, jako ravioli z mięsem.
Podawanie: Jest to wino do całego posiłku, szczególnie polecane do pierwszych dań np.: ravioli z mięsem.
Zawartość alkoholu: 11,5% vol.
Temperatura podawania: 10-12°C
Nagrody: Złoty medal w międzynarodowym konkursie win ekologicznych
Pliki do pobrania:
Opakowanie: | 0,7 l |
Smak: | Półwytrawne |
Kolor: | Czerwone |
Styl: | Musujące |
Szczep: | Lambrusco |