METODO CLASSICO BRUT
Bukiet: Aromatyczne, zawiera nuty białych owoców i zapach skórki chleba i miodu z dzikich kwiatów.
Smak: Aksamitne z przyjemnymi nutami mineralnymi, ma solidne ciało o dobrze zrównoważonej kwasowości i przyjemnym świeżym wykończeniu.
Charakterystyka: Delikatne tłoczenie całej kiści winogron, fermentacja w butelce metoda klasyczną min 30 miesięcy. Wino o słomkowym kolorze i drobnym perlage. W aromacie wyczuwalne nuty białych owoców i zapachy chleba oraz miodu z dzikich kwiatów. Eleganckie i aksamitne wino z przyjemnymi nutami mineralnymi, ma jędrne, ale nie nadmierne ciało o zrównoważonej kwasowości z przyjemnym świeżym finiszem.
Podawanie: Świetnie komponuje się z tradycyjnymi włoskimi daniami, smażonymi na głębokim tłuszczu, owocami morza i białym mięsem smażonym
Zawartość alkoholu: 12% vol.
Temperatura podawania: 8-10°C
Opakowanie: | 0,7 l |
Smak: | Wytrawne |
Kolor: | Białe |
Styl: | Musujące |
Szczep: | Pinot Nero, Chardonnay, Pinot Meunier |