język polski język angielski
Northcoast

Montipagano Trebbiano d’Abruzzo DOC

Producent:
Kod produktu: 47/01/16

Szczep: Trebbiano

Winifikacja: zbiór ręczny, owoce są delikatnie tłoczone, następuje dekantacja statyczna na zimno. Fermentacja alkoholowa w zbiornikach ze stali w temperaturze 14-16°C, przez około 8-10 dni. Dojrzewanie w zbiornikach stalowych około 3 m-ce.

Charakterystyka: żółto-słomkowa barwa z zielonkawymi refleksami. Intensywny aromat i finisz, nuty owoców i kwiatów. Na podniebieniu przyjemna struktura bazowana na bogatej mineralności, odpowiednia kwasowość.  Migdałowy finisz.

Podawanie: delikatne przystawki, dania makaronowe i risotta o aromacie morza, świetne do ryby pieczonej lub z grilla.

Temperatura podawania: 8-10°C

12% vol

Pliki do pobrania:
Zadaj pytanie
Opakowanie: 0,75l
Smak: Wytrawne
Kolor: Białe
Styl: Spokojne
Szczep: Trebiano 100%
Marki
dasdasd