ISOLA DEI NURAGLI IGT
Szczep:80% SAVIGNON BLANC, 20%VERMRNTINO
Winifikacja: winogrona zbiera się zawsze w chłodnych temperaturach wczesnego poranka. Po krótkim kontakcie ze skórkami, poddaje się je fermentacji w ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze 15 ° C ,po fermentacji pozostawia się je na osadzie przez okres czterech miesięcy, z zastosowaniem batonnage.
Charakterystyka: kolor słomkowy z zielonymi refleksami. Nos odsłania intensywne kwiatowe i roślinne zapachy: liść pomidora, szałwię, kapary i nuty chleba. Na podniebieniu jest to harmonijne, ciepłe wino z przewagą nut roślinnych z długim finiszem.
Połączenia kulinarne: świetne do owoców morza, ryb w delikatnych sosach , sushi, delikatnych mięs i dań wegetariańskich. .
Temperatura podawania: 8-10°C
13,5% vol
Opakowanie: | 0,75L |
Smak: | Wytrawne |
Kolor: | Białe |
Styl: | Spokojne |