język polski język angielski
Northcoast

FONTANAFREDDA

Fontanafredda to największy producent win w Piemonte. Historia firmy sięga połowy XIXw. a jej produkty są obecne w kilkudziesięciu krajach świata.

Szczep: Barbera Winifikacja: po trwającej tydzień maceracji na skórkach następuje faza fermentacji malolaktycznej. Dojrzewanie: 5
Briccotondo DOC
Szczep: Nebbiolo Winifikacja: 7 dni w kontrolowanej temperaturze 28C. Dojrzewanie: 8 miesięcy w beczkach dębowych + dodatkowe
EBBIO Langhe Nebbiolo DOC
Szczep: Barbera Winifikacja: ok. 10 dni w stalowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze ok 30-32 C Dojrzewanie: rok
Papagena DOC Superiore
Szczep: Nebbiolo Winifikacja: 15 dni w kontrolowanej temperaturze ok 30C z częstym przepompowywaniem w celu maksymalnej
Serralunga d’Alba DOCG
Marki
dasdasd